Архив за ноември, 2011

Заплатите у нас- някои данни за първата половина на 2011.

$ 3 000 e средната работна заплата в Катар. Освен това между 3000 и 8000 долара на месец получават 39 процента от жителите на Катар.

Как е у нас?

723 лева средна брутна месечна заплата в България за 2012 г. прогнозират анализаторите на Райфайзенбанк в октомврийския доклад на банката

Прогнозата е за 723 лв. средна брутна месечна заплата в България за 2012 г.

Доходи и разходи в България

Нека се опитаме да проникнем зад статистическите данни за доходите на българина. Има толкова въпросителни в подобно изследване- на Националния статистически инстититут.

Излиза, че на човек от семейство- без значение дали е дете, работещ или възрастен- доходът е под 300 лева месечно. Някакъв абсурд, нали?

Брутен вътрешен продукт на човек от населението в USD

Според данни на МВФ, Световната банка и ЦРУ данните за БВП на човек от населението към 2008-2010 са:

Данни за БВП – oт МВФ – за 2008 г. (в милиони USD)

Данните за БВП- от МВФ – за 2008 г.
Място Държава БВП (милиони USD)

Най-богатия рапър на планетата

Списъкът на най-богатите рапъри на планетата, изготвен от списание „Форбс“, претърпя промени.

На първо място излезе Шон Комбс, известен като Диди. Състоянието му се оценява на 475 млн. долара. Музикантът е забогатял благодарение на дяловете си във фирмата, производителка на облекла Sean John, звукозаписната компания Bad Boy Worldwide и марката водка Ciroc.

Карлос Слим пак най-богат в света и през 2011 г.

Най-богатият човек в света и през тази година остава мексиканецът Карлос Слим Хелу, чието състояние е нараснало с 20.5 млрд. долара, според класацията на сп. Forbes за 2011 г. Богатството на телекомуникационнния магнат вече възлиза на 74 млрд. долара, а 62% от него идва от America Movil.

Facebook струва 65 млрд. долара

Инвестиционната компания General Atlantic е постигнала споразумение за закупуване на 2,5 млн. акции от капитала на социалната мрежа Facebook. Цената на сделката ще доведе до пазарна оценка от цели 65 млрд. долара за интернет компанията, пише CNBC.

Най-високите заплати в Холивуд

Въпреки че вниманието на Холивуд често е съсредоточено върху актьори като Брад Пит и Джони Деп, се оказва, че те всъщност не са чак толкова богати, колкото ни се струва.

Престижното списание Forbes подреди в своеобразна класация най-добре платените мъже в развлекателната индустрия. Според нея само двама са актьорите, които печелят много и са заели достойното си място в листата на Forbes.

Адам Смит

Британски икономист и философ, рождена дата около 16 юни* 1723
Кърколди, Великобритания

Умира на 17 юли 1790
Единбург, Великобритания

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design