Архив за февруари, 2012

Доходи от Европейската комисия по програмата „Учене през целия живот“

Ежегодно- към края на септември- Европейската комисия публикува покани по програмата „Учене през целия живот“ (ПУЦЖ), известна още като “LLP- Lifelong Learning Program”.

От General Electric разказват за грешка, която е струвала 20 милиона долара.

Джефри Имелт- Jeffrey Immelt- е изпълнителен директор на GE от 2001 година.

General Electric Co. Chairman & CEO Jeff Immelt Ето какво споделя той за своята визия в компанията си. „Ние искаме да сме компания, която винаги прави нещата по- добре. Компания, която разбира важността както на пазарите, така и на обществото, и се гордее, че проявява отговорност и към двете.“
„Като изпълнителен директор аз съм постоянно пред хората да говоря за моята компания- 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието, без нищо да скривам. Ние сме на 130 години с уникални примери на върхово лидерство и култура на общуване вътре в компанията и вън от нея.“

За работата са нужни хора, които могат да разрешават проблемите.

Как да се ориентираме, когато търсим подходящите хора за работа?
Кого да изберем- човекът с блестящо CV, завършилия елитен университет, или този, който демонстрира умение за справяне с дадена работа?
Често пъти дадена професия е такава, че изисква постоянно обучение и развитие. В такъв случай наличието на умения и „нюх“ за справяне са по- важни от солидното академично образование.

Как да говорим за цени рано- съвет по продажбите.

negotiate-buying

По Крис Лайтъл

Съвет към консултантите по продажби на радиореклама (и не само, валидно е за консултанти по продажбите във всякакви области).

Написали сте си домашното. Подготвени сте. Пред квалифициран потенциален клиент сте. Пет минути след началото от презентацията клиентът ви прекъсва, питайки, „Хей, колко ще ми струва това?”

Something Venture- документален филм за новостартиращи предприемачи.

„Something Ventured“ е документален филм за новостартиращи предприемачи и разказва истински истории за инициативи, създадени и развити в Силиконовата долина. Между тях са и тези, които са стартирали и развили големи компании като Apple, Intel, Genentech, Cisco, Tandem and Atari.

Професиите с най- бързо увеличаващи се заплати.

Едно изследване на Bloomberg Businessweek за 10- годишен период в САЩ (2000-2009) показва какви са средните заплати и процентът, с който те са нарастнали за 10 години. Прегледът на списъка дава представа и за едни от най- привлекателните професии, предпочитани не само от завършващи колежи и университети, но и от професионалисти.

1.Изпълнителни директори

92 650 $ средна заплата за 2009;
51% нарастване на заплатата за периода 2000-2009 .

Всичко от което се нуждаем, е любов- All We Need Is Love- Da Groove Doctors

Всичко, от което се нуждаем, е любов- без коментари, без думи. Прекрасната песен на „Da Groove Doctors“ ни го напомня отново.

Най- младите милиардери в света.

Данните са за 2011.

Mark Zuckerberg- на 27 години, притежава 17 милиарда долара, Съосновател на Facebook.

Най- богатите жени в света за 2011 г.

Най- богатите жени според сп. Forbes за 2011 са 102 жени, които имат богатство, свое и на фамилиите си, над 1 милиард долара.

1.Christy Walton и фамилия

На 56 години, притежава 24.5 милиарда долара, Съсобственик на Wal-Mart, САЩ, верига магазини. Тя наследява богатството от мъжа си, който загива в самолетна катастрофа през 2005 г. Тя е била най- богатата жена и през 2010 г.

Жените, които печелят милиони.

women_millionaires

Източник: Твоят Бизнес- онлайн списание за предприемчивите българи

Какво отличава такива жени? Наистина ли те са по- различни от другите жени? Какво е отношението им към работата, семейството, приятелите? Как успяват в толкова много неща?

Ето някои интересни факти, базирани на средни стойности от проучване:

• Средната им възраст е 52 години и 81% от тях са майки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design