Архив за март, 2012

Четири причини защо планирането на бюджета помага на твоя бизнес

Източник: CBS News

Визията без план е химера: Бюджетът ще направи твоя план печеливш.
Ето четири причини защо бюджетът помага на твоя бизнес:

Влиянието на образованието върху доходите в бизнеса

Източник: Блогът на Андрей Зюзиков

business&education Ето какви тенденции в съвременното образование съществуват днес както във вузовете, така и в компаниите. Днес компаниите, които обръщат внимание на обучението на своите сътрудници, постигат по- успешни резултати..

Ирационални хора и рационалните екипи

Източник: Harvard Business Review

business-operations Когато повечето организации и предприятия организират нови работни процеси, допускането е, че хората от екипа ще дадат най- доброто от себе си, за да се подобри производителността на екипа. Или с други думи, очакването е хората да действат РАЦИОНАЛНО. Но в повечето случаи това не става, и хората действат ИРАЦИОНАЛНО.

Изпълнителният директор на Епъл печели повече от Туитър през 2011

Източник: Mashable

Главният изпълнителен директор на Епъл, Тим Кук, получи 378 млн. долара през 2011, надминавайки приходите на Туитър за същата година, възлизащи на около 139.5 млн. долара.
По този начин Кук стана най-високо платеният изпълнителен директор на компания.

Средномесечната заплата в Европа

Източник: Wikipedia

average_salaries

Данните са за 2010 година, чиста заплата след данъци, социални и здравни осигуровки, и други удръжки, в Евро.

EMMIS започва дело срещу акционери

Източник: RadioInk

radio_receiver Emmis Communications се опитва да промени своите фирмени документи. Като резултат от това, акционерите с привилегировани акции ще загубят правата си върху част от своя дивидент.

Средният месечен доход на домакинство в Германия за 2011 е 2,700 евро

euro banknotes

Средният месечен доход на домакинство в Германия за 2011 е 2,700 евро, според данни на Рейнско-Вестфалския Институт за Икономически Проучвания.

Може ли да се изкарат пари от Youtube?

Много са хората, които се чудят може ли да си докарат доходи от Youtube?
Ето обаче какво се случва с видеото по- долу. То е регистрирало повече от 400 милиона разглеждания. По този показател видеото е 7 място в Youtube, но ако не се отчитат комерсиалните видеа, класирани пред него, видеото с двете момчета е на първо място по гледаемост и по своя VIRAL ефект.

Неравенството в доходите.

Източник: Электронное издание „Фонд стратегической культуры“

wealth_and_poverty Хората свързваха влизането в новото хилядолетие с позитивни очаквания. Но вече е 2012 година, а промените не са към хубаво. Увеличава се дълговата криза в Европа. Увеличава се броят на войните и локалните конфликти, като активно това се разраства в Близкия изток. Светът, чийто население надхвърли 7 милиарда в края на 2011, се разделя на приблизително 1 „златен“ милиард от богати, и останалите- бедни.

10-те най- големи първични публични предлагания IPO (първоначална продажба на акции) на интернет компании за последните 10 години.

Източник: www.mashable.com

ipo-intro Както вече беше съобщено, от февруари 2012 година социалната мрежа Facebook започна процедура по първоначално предлагане на акции- IPO. Очаква се това да стане най- ценната интернет компания. Ето преглед на 10-те най- големи първоначални публични предлагания на Интернет компании за последните 10 години. Това се превръща в един съвършенно нов сегмент на инвестиране.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design