Архив за юли, 2012

Как да си намеря работа: Истински случай (Част 1)

Автор: Claire Diaz-Ortiz. How to Get a Job: A True Story (Part 1)

Благодарение на един изумителен Е-мейл, който получих преди няколко месеца, сега мога да посоча перфектния образец как да опиша себе си за работата, която желая (под формата на Е-мейл). Ето Е-мейла, който получих. След това ще обясня в подробности защо този Е-мейл върши такава хубава работа.

Парите не правят хората по- добри и по- хуманни- психологически анализ

Автор: Catherine New- Money Won’t Make You Nicer: What Science Says About Rich People’s Behavior

Растящото неравенство в доходите се превръща в привлекателна тема за психолози, икономисти и други изследователи, които изучават какво влияние имат парите и социално- икономическото положение върху поведението на хората.

Постиженията в образованието могат да се свържат с три гена

Автор: Грегъри Кристоф-Educational Achievement Could Be Linked To Three Genes, Study Finds

2  преплетени спираловидни нишки Дали (и с какви резултати) един ученик/студент ще завърши гимназия или ще получи степен от колеж може да зависи отчасти от генетични фактори, които не се поддават на контрол, показва национално проучване сред хиляди американци.

Финансовата изневяра: защо лъжат съпрузите.

Автор: Adrian Nazari- Financial Infidelity: Are You Cheating On Your Spouse?

Жена гледа в очите мъж, който държи кредитна карта. Когато се започне разговор за „изневяра“, обикновено се разбира сексуална изневяра. Но има и друга форма на изневяра, която се оказва също толкова вредна за взаимоотношенията: това е ФИНАНСОВАТА изневяра.

Маркетингът на малкия бизнес е като гребането

Автор: Charlie Cook- Marketing for success.

Две човешки длани, в които има надпис успех, и ключ. Маркетингът е като гребане с лодка. Когато знаеш как да гребеш, носът на лодката се движи плавно през водата, като среща най- малка съпротива. Ако гребеш назад, кърмата (задната част) на лодката се движи срещу водата, което изисква повече усилия и увеличава риска вода да влезе в лодката. В момента повечето хора се движат назад, опитвайки се да развиват своя бизнес, като се сблъскват с най-високото ниво на съпротивление.

Родителите и бедността: рецесията може да навреди на цяло едно поколение

Автор: Д-р Пеги Дрекслер

Две стрелки с думите Uncertainty и Recession Има една стара поговорка: „It’s hard to see the forest for the trees.“ В български превод буквално това означава: „Ако си се фокусирал върху подробностите, не можеш да придобиеш представа за цялостната картина.“

Тук тази поговорка се използва за оценка влиянието на кризата върху семейството, родителите, децата.

5 съвета за избор на бизнес партньори

Автор: Tom Graspy-5 Tips for Picking a Business Partner
Усмихната руса жена държи надпис Отворено
Повечето стартиращи предприемачи смятат, че най- важните решения предстоят след като фирмата стартира дейността. Оказва се обаче, че успехът на повечето стартиращи започва с едно решение, което е направено месеци – понякога години – преди вашият бизнес дори да е видял „дневна светлина“. Става дума за избор на партньор/партньорка.

Жена предприемач е принудена да уволни най-добрата си приятелка

Източник: Huffington Post

Угрижена млада руса жена Сюзън Съдърланд и Мишел Бътлър не са просто работодател и работник- те са най-добри приятелки. Те са работили заедно по цял ден в компанията на Съдърланд- „Просто да се ожениш“. Но когато рецесията удари сериозно фирмата, Съдърланд трябваше да вземе едно от най-трудните си решения, откакто беше започнала да се занимава с бизнес: Тя трябваше да уволни най-добрата си приятелка.

Жените не предпочитат обвързването с безработни мъже

Източник: Huffington Post

Жена отбягва мъж, който й се обяснява Няма нищо странно в това хората, които се стремят към обвързване, да имат свои изисквания, когато търсят подходящия партньор. Едно скорошно изследване, наречено „Това е само един обяд“ (It’s Just Lunch“) показва, че едно от важните изисквания, които жените имат, е „Мъжете с които се срещат и биха се обвързали, да имат работа“.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design