10 болки на рекламодателите.

Препоръчано от RAB- Radio Advertising Bureau
RAB_LOGO

Професионалните консултанти по продажбите трябва да припомнят на своите потенциални и активни клиенти защо е важно да продължат да инвестират техните с много труд изкарани пари, в реклама.

Често, във времена на криза и застой, и/или други финансови затруднения, бизнесите гледат на своите рекламни бюджети като на нещо, което могат да „орежат“ най- лесно. Но рекламата е най- важната връзка на бизнеса до потребителя, и умните хора правят обратното- те усилват своите усилия в рекламата, когато трябва да се увеличат продажбите, или да се преодолеят други финансови трудности.

Ето ключовите причини, описани подробно, които обясняват защо бизнесите трябва да подготвят, да имат и да осъществяват добре планирана, добре финансово осигурена, и добре изпълнена рекламна програма.

1.Рекламата създава поток от клиенти към магазина
Постоянният поток от клиенти е първата стъпка към увеличаване на продажбите и увеличаване на твоите клиенти. Колкото повече хора идват в твоя магазин, толкова повече са възможностите за продажби. На всеки 100 неща, които купувачите планират да купят, се падат към 30 други, непредвидени покупки.

2.Рекламата привлича нови клиенти
Твоят пазар се променя постоянно. Нововлезли в магазина означава нови клиенти. Хората постоянно пазаруват. Купувач, който не е знаел за твоя бизнес преди, сега може да се превърне в твой основен клиент.

3.Рекламата окуражава повторното купуване
Купувачите не са длъжни да проявяват лоялност към продавачите. Купувачите са мобилни и имат свобода на избор. Ти трябва да рекламираш, за да си стъпка напред пред конкуренцията.
„Мобилността и не-лоялността на купувачите не може да се обуздае. Бизнесите трябва да се рекламират, за да накарат предишните купувачи да се върнат, и да търсят също нови клиенти.“

4.Рекламата осигурява постоянство и сигурност на бизнеса.
Твоите врати са отворени. Твоите служители/работници получават заплати. Дори и през „най- слабия“ ден има някакви продажби. Дори и да си продължително време в бизнеса, ти не си в състояние да осигуряваш сам постоянни и нови клиенти.
Рекламата може да ти генерира поток от клиенти СЕГА….и в БЪДЕЩЕ.

5.Рекламата е инвестиране в успех.
Рекламирането ти дава дългосрочно предимство пред твоите конкуренти, които орязват или спират своята реклама. Проучвания показват, че бизнеси, които поддържат или увеличиват своята реклама в 5- годишен срок, достигат до 100% средно увеличение на своите продажби, докато компании, които орязват или спират рекламата си растат по- малко от половината на това.

6.Рекламирането те задържа в „надбягването“ ти с конкуренцията.
Навсякъде на пазара има толкова много купувачи, които са готови да купят във всеки един момент. Ти трябва да рекламираш, за да задържиш редовните купувачи, и да обезсилиш рекламата на твоята конкуренция. Ти трябва да рекламираш, за да задържиш и/или увеличиш своя пазарен дял, иначе ще загубиш от по- агресивните конкуренти.

7.Реклама поддържа твоя бизнес „свеж“ в съзнанието на купувачите.
Много хора отлагат своите решения за покупка. Те често посещават магазин след магазин, за да сравнят цените, качеството и обслужването/сервиза. Рекламата трябва да ги достига редовно по време на процеса на вземане на решение за покупка. Твоето има трябва да е „свежо“ в техните умове, когато вземат решение за покупка.

8.Рекламата придава на твоя бизнес успешно лице.
В условията на конкурентен пазар, слуховете и лошите новини се разпространяват изключително бързо. Нищо друго не може да ги спре по- бързо от рекламата. Тя говори на твоите клиенти и конкуренти, че твоите врати са отворени, и ти продължаваш с твоя бизнес. Настойчивата и позитивна кампания може да ти доведе още клиенти, независимо от състоянието на икономиката.

9.Рекламата поддържа морала
Позитивната реклама повдига морала. Тя дава на твоя персонал допълнителна силна подкрепа. Когато рекламата или промоцията изведнаж бъде орязана или спряна, хората от твоята фирма- без значение на какви позиции, биват обезпокоени или деморализирани. Те може да започнат да разпространяват слухове, вярвайки че твоя бизнес е в беда.

10.Рекламата ти докарва повече и по- големи приходи в твоя бизнес.
РЕКЛАМАТА работи. Бизнесите, които успяват, обикновено са силни и постоянни рекламодатели. Огледай се наоколо. Ти ще видиш, ще повечето агресивни и постоянни рекламодатели са почти винаги успешни.
Стани като тях чрез използването на радиореклама, и дай възможност на твоя бизнес да расте!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design