Средните доходи падат въпреки увеличаването на нови работни места

Източник: Huffingtonpost
Ако се чувствате бедни, не сте единствените. Ние, американците, носим по-малко пари вкъщи, отколкото при началото на рецесията.
Според наскоро публикуван доклад от Сентиър Рисърч, средните доходи за домакинство са били 50,020 долара през януари, 7.8% по-ниски от декември 2007, когато настъпи икономическият спад, и 5.4% по-ниски, отколкото през юни 2009, когато икономиката започна да се възстановява.
Въпреки това все повече хора си намират работа. Безработицата през януари достигна най-ниското си ниво от началото на 2009, според статистика на Националното Бюро по Труда.
Какво се случва? Първо, заплатите са в застой през последните няколко десетилетия. Второ, новите работни места, създавани в наши дни, не са така добре заплатени. По време на икономическия спад 40% от съкратените работни места бяха във високоплатените сектори, но същите тези сектори отговаряха за едва 14% от новите работни места, открити в първата година на икономическо възстановяване. Тази тенденция продължава.
Значително нарастване на работни места беше регистрирано от малките бизнеси, според Интюи, фирма, която анализира данни за ведомостта на компании с 20 и по-малко служители. Сюзън Уудуорд, консултант в Интюи, каза пред „Парите” на Си Ен Ен, че става въпрос за „нископлатени, почасови длъжности.”
Новата статистика за доходите не съвпада с други показатели на икономическо възстановяване, които включват увеличени продажби на коли, по-висок индустриална производителност, подобрен пазар на жилищни имоти и нарастваща увереност на потребителите, според Асошиейтед Прес.
В резултат на по-ниските доходи и намаляващия бюджет, американците все по-често пазаруват на кредит и се намират в състояние на финансова нищета.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design