Как да бъдем по- бързи?

Източник: Сет Годин: Как да бъдем по- бързи?
Ето информацията, която поискахте!

Как да си по- бърз на пазара от твоите конкуренти? Как да станеш по- ефективен без да нарушаваш правилата? Как да спестиш време, пари и разочарования?

Всичко идва от „хигиената на решенията“, които вземаш.
1.Вземай решенията по- бързо. Ти рядко се нуждаеш от много време. Обикновено просто трябва да избереш решението. Обикновеният тест е: дали ти е е нужно повече време за събиране на полезна информация, или просто ти е нужно повече време, за да ЗАБАВИШ и отложиш решението?
2.Вземай решенията в правилния ред. Започвай първо от най- трудните и от изискващите най- много време. Преди да отидеш някъде, погледни на картата къде се намира адресът.
3.Не променяй решението си, освен ако нова информация не ти дава сериозна причина за промяна, например по- голяма печалба.
4.Не се обръщай към всеки за помощ при вземане на решението. Питай само хора, които могат да подобрят решението ти.
5.Сортирай решенията. Някои решения нямат смисъл. Други са много маловажни. И само малко решения си струват, така че да се фокусираш върху тях.

Не ти е нужен консултант, или много пари, за да подобриш радикално своята скорост към пазара. След като веднаж получиш ускорение, по- нататък ще ти е удобно да се движиш по- бързо.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design