Революцията „Big Data“- големите данни.


Има един тон от информация там някъде. И бизнесите търсят начини как да я използват.

Експертите наричат ​​това състояние на нещата ГОЛЕМИ ДАННИ- Big Data. Определението все още не е достатъчно силно формулирано, но нещата се свеждат до това: Компаниите имат достъп до много повече информация, отколкото те са използвали, тя идва от много по-различни източници, отколкото преди, и те могат да я имат почти веднага след като възникне.

На този етап големите данни повече се свързват с компании, които вече се занимават с информация, като Google, Facebook, Amazon.

Но и силни компании в други индустрии също поставят ГОЛЕМИТЕ ДАННИ в центъра на все повече свои дейности. Събрано е огромно количество информация, както в резултат на традиционни способи, например отчитане на продажбите, така и от коментари по социално-медийни сайтове и информация от мобилни устройства. И компаниите проучват това, което притежават, за да подобрят своята бизнес ефективност, за да разберат също така как да подобрят своите продукти, как да намалят разходите, и да задържат клиента, или да го накарат да се върне отново при тях.

Спедиторите използват сензори на товарни автомобили, за да намерят начини за ускоряване на доставките. Производителите могат да прегледат хиляди постинги по форуми, за да разберат дали потенциалните клиенти ще харесат новата функция на техния продукт. Мениджърите по наемане на персонал проучват в социалните мрежи как кандидатите отговарят на въпроси, за да види дали те ще могат да са добро съвпадение с фирмата.

Има много препятствия. Някои от тях са технически, но обичайното за бизнеса е да може да продължава своя път. В повечето компании, решенията все още се основават на HIPPO (the HIghest Paid Person’s Opinion)- мнението на най- високо платения човек, и убеждаване на изпълнителните директори, че интуицията относно данните може да бъде изключително трудна.

Вечи има практики, чрез които предприятията освобождават силата на данните, за да трансформират бизнеса си.

Един основателен въпрос е: Как големите данни могат да повлияят върху увеличаването на продажбите и на печалбите на бизнесите?

Друг въпрос: В кои индустрии и Компании вече има практики за използване на ГОЛЕМИТЕ ДАННИ- Big Data?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design