Клиентите са ПО-ЧУВСТВИТЕЛНИ.

Автор: Пламен Радински
Ето информацията, която поискахте!
В предишна публикация бяха определени основните 4 характеристики на клиентите в съвременните пазарни условия.
Ето и ЧЕТВЪРТАТА от тях- „Клиентите са по- чувствителни“.

Клиентите са по-чувствителни към всяка твоя грешка, или към грешките на компанията ти. Определя се от това, че клиентите ни основно принадлежат към „пазара на купувачите”, не към „пазара на консуматорите“.
Клиентът обикновено разполага с малко време, а на консултантът му е нужно повече време. Как да свършиш работа, без да губиш времето на клиента?
Твоят клиент, колкото и да е „добър”, има повече „опции” днес. Затова може да се откаже от твоите продукти и услуги, и да избере друг. Не забравяй, че клиентът е добре обучен и подготвен, и подобна реакция не трябва да се счита за изненада.
Или консултантът по продажбите трябва да работи в дефицит от време със онова високо качество, което ще удовлетвори клиента, като се предоставят на клиента и още допълнителни ценности от самия консултант- например гарантиран малък процент на грешка в работата, или че получават истинска консултантска помощ (не съвети, а консултации).
Днес хората в бизнеса в са подложени на въздействието на над 3000 съобщения дневно от всички посоки- вестници, списания, билбордове, рекламни автобуси, камиони, трамваи, метро, радио, интернет и т.н.
Ето защо твоето предложение за продажба трябва да бъде уникално, и да те разграничи от всеки друг (USP- unique selling preposition).
Колкото по-добра е позицията на твоите продукти, и на твоята фирма, толкова по-просто ще бъде да установиш контакт и да привличаш клиенти.
Хората обичат да обърнат внимание на хора, за които считат, че е важно да се говори с тях.
Особено е важно с твоите съществуващи клиенти да имаш да си казвате нещо важно и стойностно. Например- как си взаимодействат техния и твоя бизнеси. Какви промени са станали на пазарите- техните и твоите. В този случай ти се явяваш „доставчик и на допълнителна услуга”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design