Научи перфектно английски БЕЗПЛАТНО!


Не е нужно да изхарчите много пари, за да се научите да разбирате и да говорите АНГЛИЙСКИ език.
Ето един споделен доказан опит (НЕ Е реклама) за съвсем безплатно обучение.
Беше 2006 година. Apple предлагаха само продукта си iPod като портативно устройство за възпроизвеждане на аудио и видео записи. Дори и в този момент, макар че все още нямаше iPhones и iPads, цифровите технологии вече започнаха да се използват и за обучение. Почти всички образователни материали, които можеше да се използват от Apple, се предоставяха СВОБОДНО чрез iTune- store.
И така, в средата на 2006 при едно търсене в iTune- store попаднах на прекрасен метод на обучение по английски. Само за 6 месеца постигнах изключителен прогрес в познанията си и уменията си в слушане, и говорене. Резултатът в слушането се подобри още на 3-я месец, и практически всичко, което се говореше около мен, започнах да разбирам на около 95-100% към края на 6-я месец. Имам предвид слушане, разбиране и говорене по време на срещи, семинари, телефонни разговори.
А сега няколко думи за метода и материалите, които открих, и които и досега може да се използват, като техния брой постоянно расте. За сравнение- първите материали през 2006 бяха не повече от 50-60 броя. Днес същият този ресурсен център предлага вече над 1100 аудио записа на различна тематика (подробностите ще станат ясни след малко).

Ето адреса на сайта ESLPod.com

Ако посетите този сайт, можете първоначално да бъдете объркан/а, или заблуден/а, че е поредният, който привлича, но дава информация след като заплатиш някаква сума. ТОВА обаче може да се ИЗБЕГНЕ, и съвмем легално, без да плащате нито 1 стотинка, ще можете да се обучавате.

Та да продължа по- нататък с представянето на дидактическите материали. В момента от iTune-store можете сваляте всеки нов епизод. Ограничението, че няма да сте регистриран и плащащ потребител е единствено в това, че няма да получавате текста на епизода. Но това се отнася за част от най- новите. За стотици предишни, архивирани епизоди, може да намерите и текстовете на епизодите
Основният домакин- учител във всеки епизод, е д-р Джеф Маккуилян. Всеки епизод е диалог по дадена тема. Темите са много актуални- от пиене на кафе, всякакви битови ситуации, пазаруване, до презентации, и водене на преговори по различни теми, културни, спортни, политически, технологии и други. Много умело учителят представя:
-Въвеждане на темата, изслушване на диалога на не висока скорост.
-Обяснение от негова страна на всички нови думи, изрази и граматика.
-Изслушване на диалога с неговата реална скорост.

За да използвате тези материали, не се нуждаете от iPod. Достатъчно е да свалите и инталирате на компютъра си програмата „iTune“ от сайта на Apple- http://apple.com/tunes

След като имате инсталиран iTune на вашия компютър, отидете на iTune-store и потърсете горе в полето ESLpod. Ще получите списък с няколко теми. Търсете този, който има заглавието „English as a Second Language Podcat“ и знака

В тази тема ще намерите последните около 80 епизода за обучение, а също така и около 40 на специалното издание „English Cafe“, което предлага много интересни истории и факти от различни сфери на науката, обществото, политиката, историята, взаимоотношенията.

И още един последен съвет. Както в iTune-store, така и на уебсайта „ESLpod Archive“ , можете да стигнете до над 700 (към момента- Октомври, 2012 г.) епизода на Центъра на обучение по английски като втори език. Гарантирано на сайта може да намерите и текстовете на тези ПРЕДИШНИ епизоди.

Така че- изисква се малко повече организация от ваша страна, и въоръжени с този мощен инструмент за обучение, да направите всичко зависещо от вас, за да научите АНГЛИЙСКИЯ език БЕЗПЛАТНО. Ако се нуждаете от повече разяснения, пишете в контактната форма на сайта, ще ви изпратя допълнително информация и указания.

Приятно учене, и успехи.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design