Предстоящ съдебен процес: Президентът на Байер Мюнхен е обвинен в укриване на данъци

Източник: Spiegel International: Bayern Munich President Charged With Tax Evasion

Германски прокурори са обвинили в данъчни измами президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, една от най-известните фигури в германския футбол, след като самият той уведоми властите по-рано тази година са своя недекларирана сметка в швейцарска банка.

Прокурорите в Мюнхен съобщиха във вторник, че срещу Ули Хьонес- Президент на Байерн Мюнхен, е повдигнато обвинение за укриване на данъци. Сега съдът, който се занимава с престъпления в бизнеса, трябва да реши дали да насрочи дата за делото, да отхвърли обвиненията, или да поиска допълнително разследване, преди да се вземе решение.

Предвид обхвата на разследването, както и факта, че защитата иска отлагане с един месец на отговорите срещу обвиненията, решение за започване на съдебен процес не може да се очаква преди края на септември 2013 г., каза говорителката на съда Андреа Тиц.

Кен Хайденрайх, говорител на прокуратурата в Мюнхен, отказа да коментира подробности от обвинителния акт, като се позова на тайната, произтичаща от данъчните закони.

Досега от Байерн Мюнхен не са направили изявление относно обвиненията срещу Хьонес.

Оптимизъм

Според информация, получена от SPIEGEL, съдебен процес вероятно ще доведе до лека присъда. Прокурорите смятат да се подготви искане за или две години условна присъда или глоба.

Хьонес се предаде на своя данъчен орган през януари, когато той призна, че не е успял да декларира депозити в сметка в швейцарската банка Фонтобел в Цюрих.

Миналата седмица Хьонес направи първите си коментари по случая, който продължава много седмици, и звучеше оптимистично. „Уверен съм, че ще бъде намерено задоволително решение“, каза той.

През май, надзорният съвет на Байерн подкрепи Хьонес да остане на работа, въпреки разследването срещу него. От клуба казаха след това, че той се е извинил и е предложил временно да се откаже от функциите си до приключване на делото му, но че Бордът единодушно го е помолил да остане.

N.B. На 22 април 2013 г, вестник „Зюддойче цайтунг“ е написал, че Хьонес не е декларирал печалбите от лихви от сметката в банка Фонтобел в Цюрих. На базата на коригиращата декларация е платил 3 милиона евро данъци. Вестникът изчислява, че при това положение средствата в швейцарската сметка са около 18-20 милиона евро.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design