Лъжи, които никога не трябва да изричаш пред клиента

Източник: S. Anthony Iannarino. Four Lies You Must Not Tell

Истината на всяка цена, дори и сделката да пропадне.

По-добре, по-бързо и по-евтино: Никога не казвай на мечтания си клиент, че ти ще направиш нещата по-добре , по-бързо и по-евтино. Може да успееш в едно, или дори в две от тези неща. Но и трите неща не можеш да постигнеш едновременно. Затова не обещавай, за да не разочароваш своя клиент. Кажи истината за необходимите инвестиции.

Твоят клиент не е необходимо да се промени: Не се преструвай, че ще бъдеш в състояние да осигуриш по-добри резултати, отколкото твоя конкурент, без твоят клиент да се налага да се промени. Твоите конкуренти не са глупаци, и те знаят как да създават стойност. Те се борят, за да дадат резултати, а ти ще трябва да помогнеш на клиента си да се пребори със своите вътрешни трудности и препятствия, ако искаш да се постигнат по-добри резултати.

Конкурентите ми не стават за нищо: Недей да говориш, че единствено твоите хора могат да се справят с проблема на клиента. Хората, които работят за конкуренцията, също са добри. Представи си, че те самодоволно мислят същото като теб. Това обаче не е вярно, нали? Вярно е, че хората са всичко, но не си позволявай да говориш лошо по адрес на конкуренцията.

Постигането на по-добри резултати ще бъде лесно: Никога не позволявай на своя мечтан клиент да вярва, че по пътя няма да се случат проблеми или предизвикателства. Така създаваш очакване, което е много вероятно да не бъде изпълнено. Вместо това обясни, че ти е нужно време, че има „крива“ на обучение/развитие, и че ти ще се подобриш продукта в течение на времето. Кажи му, че времето ти е нужно, тъй като грешки винаги се появяват, и ти се учиш от тях.

Казването на истината може да направи по- трудно спечелването на сделката, особено когато мечтаният ти клиент иска да вярва в нещо, което не е вярно, но ако искаш доверието на клиента, ако искаш взаимоотношения с него, и ако искаш да спечелиш дългосрочно играта, казвай истината.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design