VITO не означава само „дон Корлеоне“.

Източник: Getting to VITO. 10 Steps to VITO’s Office. Published by John Wiley & Sons, Inc., 2005.
Sellng to VITO

VITO означава Very Important Top Officer.

Това означава също така, че VITO е човекът с най- голяма (често неограничена) власт. Тя/той е истинският одобряващ твоето предложение за продажба.

Има най- малко 5 причини, поради които ти трябва да стигнеш до VITO.

1.VITO е в основата на всяка важна инициатива. Всичко е важно, и актуално, ако Президентът/или Изпълнителният Директор/ или Собственикът мисли, че е важно. Всяка важна цел в компанията е част това, което желае VITO.

2.Постоянното подобряване в Компанията е отговорност на VITO. VITO постоянно се оглежда и интересува от нови идеи и от хора, които ще му ги реализират, за да получи конкурентно предимство.

3.VITO разполага с всички бюджети. Толкова често някой, с който се срещаш, или говориш по телефона, ти казва: „Всичко е ОК, но нали знаеш, бюджетът за тази покупка трябва да бъде одобрен“. В този момент ти много добре знаеш, че не говориш с VITO. Познай при кого ще отиде човекът, с който разговаряш, за да бъде одобрен бюджетът? А когато VITO види нещо, което желае, няма да го прави на въпрос колко струва. Тя/той единствен във фирмата няма и работи без да е ограничен от бюджет. Всички други в компанията имат бюджет.

4.VITO знае всичко за всеки в компанията- кой какво прави и за кого го прави. VITO има пряка връзка с всеки от хората, които му докладват директно.

5.VITO задава важните критерии и изисквания в бизнеса. Когато си на среща с VITO, или говориш по телефона, можеш да попиташ какви са изискванията им за избор на бизнес партньор. Какъвто и отговор да получиш, ти ще трябва да се устремиш към тези изисквания, и дори да надхвърлиш очакванията на VITO.

6.На VITO му се плаща, за да взема решения. Тя/той не се страхува да взема решения. Но това не означава, че е безразсъден. VITO ще пресметне и ще вземе разумно решение. Това е работата му, която тя/той върши ежечасно.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design