Уейн Хузенга- човекът, който направи първия си милиард от боклука.

Роден е в Чикаго през 1939 г., но е израснал във Флорида. Баща му не е бил точно пример за подражание. Тормозел майка му и него. Уейн се записва в колеж, но не успява да го завърши. Записва се в армията, защото просто не знае къде другаде да отиде.

След време се връща във Флорида, купува камион и започва да изнася боклук от града си. Изненадващо, но това се превърнало в много добър бизнес, който се разраства и скоро неговата компания Waste Management Inc обхваща цяла Южна Флорида. Най-големият му успех е, когато купува магазините Blockbuster- за 7 милиона, и ги развива до 4 милиарда. Днес фирмата му е в списъка на сп. Fortune на най-големите компании в света.

Луксозната му яхта е закупена през 2004 за 77 милиона, на нея има площадка за 12 местен хеликоптер.

И не само това- той е единствения човек в света, който има 3 свои компании в списъка Fortune 1000, а така също и 6 компании, които се листват на Нюйоркската стокова борса.

Милиардерът има страст и към спорта, и има собственост в клубове по бейзбол и хокей.

Кратка разходка покрай мястото, където живее този изключителен човек.

И още много може да се говори за него- човекът, който създава, купува и продава компании. Милиардерът, който не е могъл да завърши някога колеж, днес постоянно се среща със студенти, и им разкрива моментите от своя живот, като завършва тези срещи с призива му да учат, защото сега те създават своите основи.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design