Продуктът стига бавно до пазара- съвет №7 за предприемачи

Аз знаех, че е необходимо много време, за да бъде създаден един продукт. Но в началото бих искала да знам също, че ще е необходимо МНОГО ВРЕМЕ, за да приемат потребителите този продукт.
Наистина съществуват ранно възприемащи потребители (early adopters), до които продуктът стига бързо, на масовото признание отнема много време и усилия.
Масовото признание изисква от хората, които не са склонни да се променят, за да открият вашия продукт, да разберат стойността на този продукт. Те трябва бъдат имат желание да го изпробват, а след това реално да използват продукта и да плащат за това. Най-накрая тези масови потребители трябва да придобият практика в използването на продукта, за да може те да разкажат за него и на други хора- това, което предприемачите много искат.
Този цикъл отнема известно време, тъй като изисква един продукт да бъде солиден, за да развие потребителят отношения с твоята компания и твоя продукт. Едва след това накрая потребителят ще развие достатъчна привързаност, за да желае да говори за продукта и твоята компания с други хора.

Докато маркетинговите усилия могат да засеят „корените“, за да се започне производството на продукта, много повече време трябва да мине, за да стигне продуктът до пазара, и да бъде приет от масовите потребители.

Съвет №7. Много е трудно да осъзнаеш, че е необходимо МНОГО ВРЕМЕ, за да се случат нещата така, както ти искаш.

Като създател на продукта ти си мислиш, че контролираш нещата, но понякога трябва да си търпелив и да изчакаш!

Poornima Vijayashankar (@poornima), CEO and founder of BizeeBee

Оригинален източник: David Hauser- 25 Entrepreneurs Tell What They Wish They’d Known before Founding Their First Startup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design