Борбата с бандитите, които крадат твоето време

SalesDog.com
Excerpted from Rules of the Hunt: Real-World Advice for Entrepreneurial and Business Success, McGraw Hill.

Работи по осем часа на ден. Това е всичко. Останалата част от деня е твоя.

Можеш да направиш много за осем часа. В действителност, осем часа е цяла вечност. Ако не вярваш в това, вземи си билет за полет, който продължава осем часа, и седни до ревящо дете. Ще разбереш много точно колко дълго време са 8 часа.

Мисли за времето, което отделяш за продуктивна работа, като за твоите „Златните Осем“. Златни защото времето наистина е пари, особено ако си в продажбите.

Да работиш плътно и фокусирано осем часа е трудно. Всеки ден бандитите, които крадат твоето време, чукат на вратата ти. Членове на тази тълпа са личните телефонни разговори и SMS-е, безполезни обсъждания с колеги, проверка на личната електронна поща, търсене на разни забутани неща (високопродуктивните хора имат подредени бюра), извършването на лични задачи, дългите паузи и още по-дългите обяди … списъкът продължава.

Всичко това краде от времето ти. Изследванията показват, че консултантите по продажбите губят средно по два часа на ден. Три месеца от годината тогава са изчезнали! А колко много още може да се продаде за 3 месеца!

До момента най-големият бандит, който краде от времето, е Интернет. Освен че Интернет е незаменимо средство за бизнес, комуникация, образование и изследвания, той също така е силно пристрастяване. Подобно на повечето зависимости, той може да погълне от ценното ти време, енергия и производителността, и оттам- да погълне и от доходите ти.

Вземи съвет от един възстановящ се интернет-наркоман; ако си сериозен относно увеличаването на твоята производителност, ти ще избегнеш в Интернет следните бандити, които губят от твоето време:

Социални мрежи. Разбира се, че е забавно да споделяш снимки и новини с приятелите и семейството си, но това също така намалява производителността ти. Прави го след работно време.
Онлайн видеоклипове. Това весело видео на сладко малко коте, което играе пинг-понг трябва да се види … но не и по време на Златните Осем, които си посветил на работата.
Новини и блогове. Предлага по всяко време новини, много снимки и изкусителни връзки към други сайтове и информация, те са силно пристрастяване. Стой на разстояние от тях по време на работа.
Пазаруване. Интернет „работи“ 24 часа в денонощието. Пазарувай преди или след работа.
Сърфиране в Интернет. Има много неща там, които трябва да се видят. Това е интересно и забавно, но и безсмислено изтичане на ценното ти време.
Всякакви други неща. Онлайн игри, търгове, сайтове за възрастни, чат-стаи, сайтове за работа, сайтове за запознанства, ваканционни и туристически обекти- все основни неща, които крадат от времето ти на работното място.

Овладей деня! Всяка сутрин отделяй няколко минути, за да напишеш на хартия това, което искаш да постигнеш този ден. Не е нужно това да е план час по час. Той може просто да посочва работните дейности, които ще ти дадат най-висока възвръщаемост на времето ти. Позволявай си малко гъвкавост, но следвай плана си.

Така ще се насочиш към много по-голяма производителност. Ще се наслаждаваш на чувството за честно и продуктивно използвани осем часа. Ще се посветиш с много по-голямо удовлетворение на оставащите 16 часа, които остават за почивка, отмора, приятели, семейство, а може би и за малко време в интернет.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design