Вашата крепост.

Източник: The Power of Focus by Jack Canfield, Mark Hansen, Les Hewitt

За да сте защитени в този живот, трябва да изградите своята собствена крепост. Това е вашето непристъпна твърдина, светилище и убежище. Вътре в крепостта сте защитени от бурите на бизнеса и живота. Ето как как да построите крепостта.

Крепостта се състои от:
1.Семейството
2.Наставниците и консултантите в бизнеса (ментори, треньори- коучъри и т.н.)
3.Здравето и физическата ви подготовка
4.Вътрешната среда на вашия бизнес- администрация, мениджъри, консултантите по продажбите, служителите от производството и др.
5.Външната среда на вашия бизнес- банки, юристи, доставчици
6.Ключови клиенти
7.Съдружниците
8.Библиотеката за личностно развитие
9.Духовния наставник
10.Стратегически общности- каквито са различните мрежи, общества, съюзи и други подобни, в които участвате
11.Вашата собствена лична територия или убежище

Като се вгледате внимателно, ще видите, че съществуват 2 главни категории- бизнес/кариера и личен живот.
В категорията „бизнес/кариера“ се отнасят юристът, данъчният консултант, финансовият консултант, личният асистент и др.
Категорията „личен живот“ е по- широка- тук са личният треньор по фитнес, стоматолога, фризьора, консултантът по недвижими имоти, застрахователният агент, бавачката на децата и др.

С тези хора може и да не се общува всекидневно. Въпросът е винаги ли те се отзовават с пълните си възможности, когато ви е необходима помощ. Не забравяйте: блестящите хора също така работят блестящо. На такива хора винаги може да се разчита- те ще направят всичко както трябва.

Заслужават ли го всички хора от горните 2 категории да са във вашия „отбор“, ако не се справят с работата си? Бъдете честни. Какви слабости има във вашия „отбор“? Може лесно да се видят. Спомнете си как трескаво преглеждахте телефонния си указател преди време, надявайки се да намерите някого в последния момент. Често този, който сте избрали, не се справя с работата си, защото не сте проверили навреме информацията за него.

Време е да престане да приемате решенията „бегом“. Недейте да търпите небрежността в работата, закъсненията, високите цени на услугите, които получавате, чрез което си създавате допълнително стрес. Това изобще не ви помага. Търсете чрез приятелите си надеждни хора. Изпълнявайте си домашното. Изучавайте нещата. Бъдете търпелили и постепенно ще се оградите с първокласен отбор от хора, които ще направят вашия живот радостен и богат.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design