Съвети за стартиращи предприемачи

Източник: 5 Key Traits of Successful Entrepreneurs

Стартирането на собствен бизнес- малък или голям, не е работа за всеки, но ако ти усещаш желание за това, съветите по- долу може би ще са ти от полза.

1.Бизнес план
Не можеш да стигнеш своите цели- в живота или в бизнеса, ако нямаш план какво да постигне. Всеки бизнес план е нещо специфично, и доста трудно, но общите елементи включват определяне на целта, описание на бизнеса, и последователност от процедури, които се предприемат, както и някои други неща.

2.Намери си ментор
Ментор/наставник можеш да откриеш на различни събития- срещи, конференции, а също така между собственици на бизнеси. Намери някой, който може да те предизвика, и да те мотивира да гледаш на „голямата картина“ на бизнеса.

3.Вдъхвай увереност и доверие
Има голяма разлика между увереността и арогантността. Най- добрите лидери са уверени в това, което знаят и правят, с ясна и сериозна цел, без да са снизходителни.

4.Изгради си мрежа
Създай мрежа от колеги, от които да можеш да получиш подкрепа, съвет, и/или препоръки.

5.Доверявай се на инстинкта си
Бъди си свой „адвокат“. Не позволявай съветите на други да повлияват на твоите планове. Не забравяй, парите от твоите клиенти са доказателство за теб.

6.Не очаквай да настъпи перфектния момент
Моментът за стартиране никога няма да бъде достатъчно „идеален“/перфектен. Ако вече си очертал всичко, имаш желание за стартираш, и предвиждаш изключителни резултати, тогава потегляй напред, и „се хвърли във водата“.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design