Жена предприемач е принудена да уволни най-добрата си приятелка

Източник: Huffington Post
Угрижена млада руса жена
Сюзън Съдърланд и Мишел Бътлър не са просто работодател и работник- те са най-добри приятелки. Те са работили заедно по цял ден в компанията на Съдърланд- „Просто да се ожениш“, говорили са си по телефон нощно време, заедно са излизали, били са заедно по време на смъртта на бащите им, при раждането на децата им, и при разводите със съпрузите им. „Прекарахме по-голямата част от времето си заедно, доверявахме се една на друга, подкрепяхме се помежду си“, припомня Съдърланд.

„При всяка трудност и драма ние бяхме в огромна подкрепа една към друга“, съгласява се Бътлър. „Говорихме всеки ден и по много пъти на ден. Ние бяхме неразделни. В действителност бяхме по- скоро като сестри.“
Но когато рецесията удари сериозно фирмата „Просто да се ожениш“ Съдърланд трябваше да вземе едно от най-трудните си решения, откакто беше започнала да се занимава с бизнес: Тя трябваше да уволни най-добрата си приятелка.
Съдърланд се опитваше да избегне тази мярка колкото се може по- дълго време. Тя вече беше уволнила всичките си други служители, спря да използва услугите на доставчиците си, и дори спря да плаща заплата на себе си. Тя намали и заплатата на Бътлър, и отне някои други нейни облаги като допълнителните средства за химическо чистене и за транспорт. Но когато Съдърланд трябваше да използва $ 80.000 от спестените за семейството си пари, за да покрие разходите покрай бизнеса си, тя разбра, че не може повече да задържи приятелката си като нает работник. „За да съм в състояние да й плащам, трябваше да й давам от личните си средства,“, споделя Съдърланд.
Макар Съдърланд да е отправяла дълго време намеци към Бътлър, че ще бъде уволнена, тя споделя, че е била изненадана, когато е трябвало да напусне.
„Ние и преди сме се борили с трудности и сме се справяли, затова мислех, че и сега ще бъде същото“, споделя Бътлър. „Съдърланд казваше, че ще направи необходимото да запази бизнеса, и аз й вярвах, но очевидно това беше различна ситуация, и ние не бяхме единствения бизнес, негативно засегнат от икономиката.“
Бътлър каза също така, че е почувствала уволнението по- тежко, отколкото като развод. „Освен трудностите, и смъртта на близки хора, които бях преживяля, загубата на нашето приятелство ми причини най- голяма болка.“, каза тя. „Всъщност успяхме да останем приятелки, но приятелството ни никога вече не беше това, което беше някога.“
Въпреки всичко, след раздялата двете жени успяват да изпозват по определен начин личните си качества и професионалните си опит. Бътлър решава да започне свой собствен бизнес чрез „Мишел Бътлър събития“- фирма за планиране на събития, специализирана в сватбени и социални тържества, с четирима служители на пълен работен ден и няколко с непълно работно време.
Самата Съдърланд постигна значително увеличение на приходите, написа книга, „Тайната на Сюзън Съдърланд “ и изнесе многобройни речи на различни места. Естествено решението й да уволни най- добрата си приятелка стана тема, която често се обсъждаше.

Обширно интервю със Сюзън Съдърланд на английски може да се прочете тук.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design