Ти работиш, за да имаш плодотворен личен живот- съвет №4 за предприемачи

Трудно е да се отдели едно, дори и най- важното нещо, което да препоръчам на основа на моя опит. И все пак…

С моят бизнес партньор, Steve Bristol, работихме много часове всеки ден през първите година на Компанията. Работехме по повече от 80+ на седмица. И след като „прегоряхме“ (burned out) и се почувствахме изнервени и изхабени, ние разбрахме че дори и да работим 2 пъти по 40 часа (което е двойно на една нормална работна седмица), Компанията няма да се развие 2 пъти по- бързо. На практика, тези допълнителни 40 часа бяха по- малко продуктивни, отколкото първите 40 часа. Истината е, че ти никога няма да си си свършил работата, ти никога няма да приключиш всички задачи, да осъществиш всичко замислено, и да имаш перфектни резултати. Затова- в края на деня, около 4 часа, ние затваряме нашите лаптопи, и се отиваме в къщи.

Съвет №4. Не забравяй никога- ти работиш, за да може твоя личен живот да е плодотворен.

Ето защо аз повече не се интересувам колко известен съм, колко богат съм, и дали ще се появя на корицата на някое списание. Повече ме е грижа да направя нашите клиенти и служители щастливи. Единствените хора, за които държа да съм изключителен, са моите деца и съпругата ми. На 32 години съм, и затова е разбираемо, че искам и моите родители да се чувстват горди с мен. Освободих се от тежестта да съм фокусиран върху създаването на Компания, която да бъде оценена на 500 милиона долара, и съм щастлив да бъда съосновател на неизвестна софтуерна компания.

Затова спазвай следното:
4.1.Назначавай хора, с които ще ти е приятно да се пошляеш в извънработно време.
4.2.Първите 10 назначени задават тона на цялата Компания.
4.3.Не назначавай хора, които се стремят към висока заплата от работата им с теб.
4.4.Не демонстрирай забогатяване.

Allan Branch (@allanbranch), co-founder of LessAccounting

Оригинален източник: David Hauser- 25 Entrepreneurs Tell What They Wish They’d Known before Founding Their First Startup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design