Жените не предпочитат обвързването с безработни мъже

Източник: Huffington Post
Жена отбягва мъж, който й се обяснява
Няма нищо странно в това хората, които се стремят към обвързване, да имат свои изисквания, когато търсят подходящия партньор. Едно скорошно изследване, наречено „Това е само един обяд“ (It’s Just Lunch“) показва, че едно от важните изисквания, които жените имат, е „Мъжете с които се срещат и биха се обвързали, да имат работа“.
От анкетирани 925 неомъжени жени, 75% казват, че биха имали проблем да се срещнат с някой, който няма работа. Само 4% от от анкетираните на въпроса „Дали биха излезли с безработен мъж“ отговорят твърдо „Разбира се“.
„Липсата на работа ще е трудно за мъжете, ако трябва да се срещнат с някой, когото не познават“, се казва в прес съобщение за проекта. „Оказа се, че това е един доста нестандартен въпрос, особено за жени с по- старомодни схващания относно ролите на мъжа и жената“.
Дали наистина това е така?
Интервюираните жени не са отбелязвали нещо специално относно ролите на мъжа и жената въобще. По- скоро те са изразили безпокойството си дали биха били в състояние да се обвържат с мъж, който е без работа. Те също така са споделили, че не желаят техните дейности да бъдат ограничени от някой, който не работи, и произтичащите от това финансови ограничения.
Особено съществено от изследването е това, че имането/нямането на работа е знак дали мъжът да бъде въвлечен в нещо, което ще показва желание той да е активен и полезен партньор, отколкото да е някой, който изпълнява традиционната роля на глава на семейството.
Едно уточнение към изследването показва, че 42% от тези горецитирани 75% не са казали, че въобще няма да излязат на среща с мъж без работа. Те по- скоро не биха искали да се обвържат за по- дълъг период, докато не видят някакъв план и възможности за по- голяма сигурност.
Ето още тълкуване по изследването: „Не става дума непременно за това, че мъжете трябва да осигуряват средствата (в семейството). Става дума за схващането, че мъж, който няма работа, и няма сериозен план да си намери такава, вероятно не е желан като партньор заради липсата му на амбиции и интелигентност, или поради някакви други липсващи (мистериозни) качества, които жените изискват от своите приятели. В крайна сметка, голям процент от жените не са толкова загрижени дали той има работа точно в този момент… Много по- важно е дали той е този тип, който е достатъчно активен/проактивен, за да си намери нова работа, за да бъде жената в състояние да го подкрепя за дълго време.“
И все пак, и това изследване се добавя към резултатите от предишни, които показват, че жените очакват мъж с някакви финансови възможности. Така например, едно изследване във Великобритания през 2011 година показа, че днес жените обръщат много по- голямо внимание на заплатата на мъжа, и на неговото образование, отколкото през 1940 г. Друго изследване, публикувано пак през 2011 г. открива, че германските жени търсят мъже със заплати, подобни на техните. Което означава, че жените не биха искали мъжете да получават непременно повече от тях. Интенвюираните са отговорили, че те искат партньор, който има достатъчно сила и енергия, за да изкарва пари, с което да може да се предвидят и предовратят бъдещи трудности.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design