Как маркетингът чрез социални медии влияе за по- високите доходи на бизнеса

Твоят сайт обграден от много социални мрежи и други сайтовеСоциалните медии, които се отнасят до споделяне на информация, опит и перспективи чрез сайтове, насочени към големи общности от хора, стават много важни в нашия Online свят. Благодарение на социалните медии границите, които разделят хората, падат постоянно, и постоянно се разрастват общности и се появяват нови. Някои примери на социални медии включват блогове, форуми, табла за съобщения, споделяне на видео и фотографии, уики сайтове, сайтове със съдържание от потребителите, и подкасти.
Социалните медии постоянно се разрастват. И тенденцията е това разрастване да продължава. Затова е актуално да се види какъв е опитът на хората със социалните медии. Хората правят следното в социалните медии:
-Гледат видео онлайн;
-Четат блогове;
-Обновяват своите профили в социалните мрежи;
-Посещават профилите на приятели в социалните мрежи;
-Споделят видео клипове онлайн;
-Споделят снимки онлайн;
-Свалят видео клипове;
-Свалят аудио подкасти и файлове;
-Стартират свои блогове;
-Качват видео клипове;
-Абонират се за съдържание на сайтове и блогове;
-Други.
Не само развитието на социалните медии е постоянно, но и проникването на социалните медии сред хората е постоянна и трайна тенденция.

Определение за „Маркетинг чрез социални медии“- Social media marketing (SMM):
Маркетингът чрез социални медии (SMM) свързва доставчиците на продукти и услуги, фирмите и корпорациите- производители на продукти/услуги, с повлияващи личности и огромната аудитория от потребители на тези услуги и продукти. Като използват маркетинга чрез социални медии, компаниите и търговците могат да получат трафик, посетители и доверие в брендовете- и това е само върхът на айсберга.

Маркетингът чрез социални медии е процес, който окуражава бизнеса да промотира своите уебсайтове, продукти или услуги чрез онлайн социални канали. Също така и да се общува, за да се достига до много по- големи общности, което иначе не може да се осъществи чрез обикновените канали за реклама.
Общностите съществуват чрез Интернет под различни форми и са с различна големина- от огромни и масови, до малки и със специфични интереси. Хората разговарят помежду си. Работата на маркетинга чрез социални мрежи е да използва правилно тези общности за ефективно общуване на бизнеса с хората от общностите, относно приложими и нужни продукти или услуги, които се предлагат от бизнеса.

Маркетингът чрез социални медии включва също така „изслушване“ на общностите и установяване на връзки с тях, за да станат общностите „посланици/представители“ на компаниите и търговците.
И не само слушането е важно, важно е да има отговор/реакция от страна на бизнеса в този „разговор“. Възможно е също така да се правят анализи за настроенията, вкусовете и предпочитанията на аудиторията, което също да бъде използвано полезно от бизнеса.

Основни предимства на маркетинга чрез социални медии:
1.Чрез социалните медии се осигурява трафик към сайтовете на бизнесите.
2.Чрез линкове (връзки) се насочва вниманието на потребителите към съществените места в уебсайтовете.
3.Социалните медии чрез линковете допринасят за усъвършенстване на процеса на оптимизация и търсене по ключови думи (чрез SEO) в сайтовете.
4.Социалните медии са мотиватор сайтовете на бизнеса да имат по- полезно и значимо съдържание.
5.Създава се силно доверие към марката и качеството на продукта/услугата.
6.Потребителите могат да дават своите мнения и препоръки.
7.Чрез правилни стратегии и демонстрации от страна на сайтовете на бизнеса, социалните медии успешно водят потребителите до вземане на решение за покупка.
(При лоши стратегии и демонстрации това не се случва така успешно)
8.Социалните медии са основното място за започване и провеждане на разговори между бизнесите и потребителите.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design