5 принципа, които могат да увеличат потенциала на твоите доходи

Автор: Eldon Taylor- 5 Characteristics That Can Maximize Your Income Potential
Тълпа от хора и един се е откроил над тях
Какво е необходимо, за да увеличиш потенциала на твоите доходи в момент, когато икономиката изглежда несигурна и нестабилна? Какво е необходимо, за да си осигуриш известен комфорт, който ти дава спокойствие? Ако си като много от хората днес, финансовите безпокойства са начело в списъка на притесненията.
Защо някои хора са успешни, докато други се борят по време на целия си живот? Може ли да има общ знаменател, който свързва сигурността на доходите със списък на характеристики и качества, които подкрепят успехите на хората? Отговорът е, че трябва да има нещо общо. И така, какви са тези характеристики и как те могат да бъдат разработени и внедрени?
Има пет основни елемента, които ще разграничат успех от провал в почти всичко, което някой прави в живота си. И това е особено вярно, когато става въпрос за специалното чувство за сигурност, което се постига само в резултат на доходите. Усъвършенствай тези пет черти на характера и ще откриеш, че проблемите се превръщат във възможности. Можеш да бъдеш като пословичното пате в дъждовна буря – непромокаем/недосегаем; стресовете, с който трябва да се справиш днес, ще те отминават (така както дъждът се оттича около патето, и го отминава и не го мокри).

Ето ги 5-те основни елемента.

1.Вярвай в себе си
За над 30 години съм научил хората как да се задълбочат в себе си и да открият, че у тях съществува скрит резервоар на сила и мощ. Всъщност, аз завършвах всяко едно от моите предавания на радиошоуто с тези думи: „Помнете, да вярвате в себе си винаги е важно!“ Ти виждаш какво се случва с всеки, когато угризението и страхът се промъкнат у човек. Започваш да си задаваш различни въпроси. И така попадаш на входа на потопа от страх, който може да удави в един миг твоите надежди и амбиции. Така че първата черта на характера, или принцип, е това: Вярвай в себе си!

2.Да направиш добро впечатление
Освен да вярваш в себе си, когато искаш да продадеш нещо, трябва да бъдеш ентусиазиран и представяш най-добрата страна на това, което продаваш. Обикновено не продаваме нещо, като говорим лошо за него. „Направи добро впечатление.“ Сега, това всъщност е принцип номер две. Елементи/принципи едно и две работят заедно в един стабилен марш, и са обвързани така, сякаш са 2 страни на една и съща монета.
Съмнението в себе си води неизбежно и до вътрешен саботаж. Така че докато вярваш, че си неспособен, недостоен и т.н., ще си склонен да осъществиш своята собствена вяра. Твоето съмнение става самоизпълняващо се пророчество. Да вярваме в себе си изисква активно конвертиране на съмнението в доверието, и няма по-добър начин да направиш това в началото, като прецениш цялата си сила, талант и способности, и ги поставиш заедно в едно въображаемо представяне за продажба. С други думи, научи се да се продаваш! Сега това означава, че след като си си готов с правенето на добро впечатление, това те води към принцип 3- План за действие.

3.Да даваш най- доброто от себе си
Наемал съм много хора на работа в моя живот, но само една шепа са тези, които останаха в паметта ми. Причината за това е че твърде много хора днес правят не повече от това, което е необходимо, за да преживяват.
От тези, които си спомням добре- с повечето поддържам връзка- те даваха най- доброто от себе си за работата всеки ден. Дори и да звучи малко като агитация, да даваш най- доброто от себе си във всичко, което правиш, независимо от ситуацията, е най-добрата възможност за изграждане на характер, която може да имаш в живота. Има една история от младостта ми, която искам да споделя, когато става дума за този принцип. Веднъж попитах един учител за различните таланти и дарби, или за това, което виждах като недостатъци и ограничения, с които хората са родени. Търсех някакво определение за справедливост и не можех да го намеря. И тогава ми беше даден пример за едно сравнение, което много простичко обяснява всичко.
Представи си учен, който работи в обсластта на ракетната техника, и е натоварен с важна мисия за совалките Вояджър. Представи си гордостта, която той изпитва от изпълнението на тази мисия. Сега си представи така наречения „черноработник“. По цял ден застанал на ръце и колене, той търка и полира пода. Работи толкова упорито, и с толкова много гордост, макар кокалчетата на пръстите му да са ожулени. Когато се изправи вижда своя труд. Подът абсолютно блести – всеки квадратен сантиметър от него. Той никога не е изглеждал толкова добре, дори когато е бил нов. Та така, кой от двамата усеща по-голямата гордост, ученият или чистачът на под?
Когато даваш най- доброто от себе си във всичко, ще откриеш скрита сила и мощ, и това засилва способността ти да вярваш в себе си и цялостният модел става един затворен кръг- действието води до резултат! Нищо не изгражда характер по-бързо, отколкото да изискваш най- доброто от себе си във всичко, което правиш.

4.Да си готов да действаш постоянно
И така, вече имаме изясняване на природата на вярата в себе си, на положителното самопредставяне и създаване на добро впечатление, и на изискването да сме най- добри във всичко, което правим. Следва четвъртият принцип или черта на характера, който е действието. Ние трябва да предприемем действия, да направим план и да започнем да го изпълняваме. Аз съм призовавал хората да даряват времето си за някаква благотворителност, ако в даден момент са безработни, и да продължват да следват първите три принципа. Това може да ти помогне да те забележат и наемат на работа. Така че, ако си безработен, понякога най-добрият начин да си намериш работа е да подаряваш част от своето време. Да приемем, че си прегледал рекламите за работа, че си кандидатствал, че си се постарал да се представиш по най- добрия начин, и все пак имаш още свободно време на разположение. Използвай това време, за да изградиш мрежа от информация и връзки, като даряваш времето си за достоен проект или благотворителност. Но ако вече си започнал работа, давай най-доброто от себе си, което ще те отличи и без съмнение ще увеличи твоята сигурност, а може дори да бъдеш и повишен.

5.Проявявай сериозен интерес към работата
И така- стигаме до петата и последна характеристика, която искам да подчертая. Когато работиш за някого, включително себе си, показвай искрен и сериозен интерес към работата. Бъди ентусиазиран за компанията и продуктите или услугите й. Изучи продукти и услуги, така че всеки ден да комбинираш най-доброто от себе си със знания, искреност и ентусиазъм. Ентусиазмът заразява и е силата, която създава велики лидери и мотивиращи оратори. Ако кандидастваш за дадена работа, разучи компанията предварително. Бъди подготвен да кажеш на интервюиращия защо искаш да работиш за тях … не толкова за да получиш работата, но защо толкова много желаеш да работиш за тях! Отново, приложи знание, искреност и ентусиазма, към посочените по-горе четири принципа и ти отново ще се извисиш над тълпата.

Жалко е, че толкова много хора изглежда мислят днес, че светът им дължи нещо. Обаче нашето бъдеще е в нашите ръце, и включване на тези пет принципа в живота ни като неделима част от ежедневието ни съществеване ще осигури възможно най-добрия резултат!

Благодаря за четенето,

Елдън

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design