Консултанти по продажбите на радиореклама- добре дошли в „бизнеса с уши“.

Бизнесът с "уши". Доходите днес!

Добре дошли в бизнеса с уши
От книгата: КАК ДА УСПЕЕМ В РАДИО ПРОДАЖБИТЕ… ПО-СКОРО
Крис Лайтъл, 1987, преиздадена 14 пъти
(ИЗТОЧНИК НА УСПЕШНИ СТРАТЕГИИ)

За да успеете възможно най-бързо в радио продажбите, трябва да знаете точно какво правите и защо го правите.
Много рекламни търговци тръгват с грешното стъпало. Те мислят, че продават време. Те мислят, че ще успеят, ако могат да продадат „пакета на седмицата”. Разберете това още сега: Вие не продавате време или спотове. Вие не продавате „пакета на седмицата”.
Когато ви питат с какво се занимавате, казвайте им, че сте в бизнеса с уши. Дори може да ви се стори добра идея да го поставите на визитната си картичка. Обяснете го на приятелите си, родителите си и клиентите си по следния начин. ОБЯСНЕТЕ:
„Аз съм в бизнеса на „ДАВАНЕ НА уши ПОД НАЕМ”. Десетки хиляди уши слушат моята радио станция във всеки един момент. Моята работа е да дам под наем тези уши на рекламодатели. Те могат да наемат ушите на нашите слушатели за 10 до 60 секунди. След като договорът им за наем приключи аз давам под наем същите уши на друг рекламодател. За времето, през което те са наели тези уши, те могат да сложат информация в мозъците на слушателите и да помолят телата, прикрепени към ушите, да посетят магазините им и да купят нещо.”

Вашата работа е да вземете информация от мозъците на вашите рекламодатели и да я поставите в мозъците на вашите слушатели. Точка. Вие не продавате ефирно време. Вие прехвърляте информация от едно място на друго. И може да направите добри пари от това.

Вашите клиенти не купуват спотове. Те купуват търговски призиви към хилядите слушатели на вашата станция. Независимо от това колко високи са рейтингите ви, тези търговски призиви са далеч по- печеливши отколкото скъпа търговска сила, която ходи от врата на врата.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design