Да намалите цената или да намерите ПО-ДОБРИТЕ клиенти?

Източник: Mark Hunter- Lower Your Price or Get Better Customers?
Един човек рови в контейнер за боклук.
Аргументът е много прост- Ако намалиш цената си, ще имаш повече продажби (повече бизнес).
Наистина, това може да е много просто, но същевременно е и много глупаво (тъпо- казано на жаргон).
Да намалиш цената, за да имаш повече продажби означава, че ти ще имаш повече „ЕВТИНИ“ клиенти. Затова се спри и си задай следния въпрос: „Какво ще имам в крайна сметка? Евтини клиенти, които постоянно ще ми досаждат за цената, или клиенти, които ще платят цената без намаление, но намират стойност в това, което аз продавам?“
Много консултанти по продажбите се намират затворени в „кутия“, от която мислят че могат да излязат единствено чрез намаляване на цената. Бих казал- „Изберете си друга „кутия“, защото клиентите са тези, които са ви вкарали в сегашната.“

Клиентите, които ви атакуват заради цената са същите, които имат претенции за абсолютно всичко.

Не обичам да го казвам, но има хора, които мислят, че намаляването на цената е билет за навсякъде. Ако имате такива редовни и потенциални клиенти, зарежете ги.

Същевременно знам, че някои от вас ще кажат: „Но ако аз зарежа тези клиенти, аз изобщо тогава няма да имам клиенти!“ Ако това наистина е така, то тогава за вас е по- добре да започнете да търсите „по- добри“ клиенти.

Този процес трябва да започне с определяне на това как изразходвате времето си за намиране на клиенти, и какви клиенти търсите. Ключов момент на фазата за привличане на клиенти е да сте сигурна/сигурен, че вие използвате вашето време, за да намирате клиенти, които ще оценят стойността и значимостта на вашата оферта (продукт/услуга).

Най- добрият начин да разберете това е да ги попитате.

Не се притеснявайте по- рано да извършите квалификация на възможностите на вашите (потенциални) клиенти относно цената, която могат да платят. Последното нещо, което трябва да правите, е да губите времето си за потенциални клиенти, които в крайна сметка не одобряват, или не биха одобрили стойността на това, което продавате.

Затова обръщам особено сериозно внимание на референциите и препоръките; защото ако аз имам клиенти, които одобряват стойността на продукта, която им давам, те ще ме препоръчат на други такива като тях. Което азначава, че ако имате клиенти, които се заяждат за цената, не искайте препоръки от тях.

И така, какви потенциални клиенти имате във вашия списък?

Боклукджии или ценители на стойност?

Не се бавете, и започнете да търсите ПРАВИЛНИТЕ клиенти, защото намаляването на вашата цена не е перспективна стратегия.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design