Силата на слушането за по- високи доходи в продажбите.

Уши Задаването на въпроси позволява да се открият много проблеми при продажбата на стоки и услуги.
Ако вие слушате повече, отколкото говорите, ще изглеждате много по- интелигентен, отколкото в действителност сте.
Може да се убедите в силата на слушането, с което да се постигат по- високи доходи в продажбите, като изгледате долния откъс от филма „Being there- Присъствие“, с участието на Питър Селър. Ето кратка анотация на филма.
Шанс (в ролята е Питър Селър), градинарят, е живял почти през целия си живот в град Вашингтон, и е работил като градинар в една къща. Шанс никога не е излизал извън къщата и двора. Целият му живот е преминал в грижа за градината, гледане на телевизия. Храна му е приготвяла Луиза, прислужничка на собственика на къщата. Шанс не знае да чете, няма документи за самоличност.
Един ден възрастният стопанин на къщата умира. Шанс напуска къщата и попада на улицата. В един момент се оказва „приклещен“ между две коли, и едната от тях го удря по крака. В колата се вози Ийв (Шърли Маклейн), и уплашена, че може да я съдят за причиненото нараняване, а също така впечатлена от безупречния вид на Шанс, му предлага да го заведе в къщи, където доктор да прегледа крака на Шанс (Нейният възрастен съпруг Бен е много болен и около него постоянно се грижат лекар и сестра).
Шанс е наранен и гладен. Тъй като няма къде да отиде, се съгласява да отиде у Ийв.
Ийв го пита за името. Той й отговоря- Шанс, градинарят. Но тя чува „Шонси Гардинър“, и по този начин го представя пред съпруга си Бен. Ийв и Бен живеят в огромна къща. Бен е на края на силите си, страдайки от неизлечима болест. Той е милионер, близък приятел с Президента на Съединените щати. Бен запознава Шонси с президента, и забавлението започва. Шонси си говори на малко име с президента. Когато Президентът го пита за мнението му относно трудностите в икономиката, Шонси говори за единственото нещо, от което разбира- градината.
„В градината има пролет, лято, есен и зима, и след това отново пролет“- разказва Шонси на Президента. Когато Президентът започва да гледа с недоумение, Бен разяснява: „Аз мисля, че нашият прекрасен нов приятел се опитва да каже, че това се случва в градината, но не и в нашата икономика.“
По време на партита жените намират Шонси за много привлекателен. Той говори това, което си мисли, защото не е достатъчно умен, за да се опита да заблуди другите, и хората намират неговата откровенност за приятна, а не като проява на грубост. Когато руският посланик говори с Шонси на руски, той се смее. Посланикът погрешно решава, че Шонси разбира руски и започва да му декламира стихове на руски. Посланикът не е бил достатъчно мъдър, за да разбере заблудата си.
През следващите дни Президентът цитира своя добър приятел Шонси Гардинър в пресконференция по националната телевизия. Скоро и самият Шанс започва да се появява по телевизията, говорейки метафорично единствено и само за градината и градинарството. Хората започват да откриват мъдрост в думите на този изключително искрен човек. В края на филма някои виждат Шонси като следващия президент, докато други вече са успели да разберат неговата истинска идентичност.
Ето епизодът на срещата между Шонси и Президентът.

Филмът „Присъствие- Being There“ демонстрира колко голяма е силата да говориш по- малко и да слушаш повече. В действителност филмът е една политическа сатира, но спокойно може да се използва и за обучение по продажби.
Вижда се как Шанс увеличава своята сила. Той води разговорите, като поддържа контакт с очите и приемайки въпросите по най- непосредствен начин. Когато нищо не отговаря, хората около него започват да говорят. Когато той ги погледне, те започват да говорят още повече. Когато в крайна сметка той започва да говори, хората слушат и възприемат всеки негов израз като голяма мъдрост.
В допълнение към мълчанието много силна поука е важността на облеклото. Облечен безупречно с костюм на починалия стопанин на къщата, в която е прекарал почти целия си живот, Шанс прави страхотно впечатление със своето облекло, а не само със своето „остроумие“.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design