Как да стигнем до повече срещи с нови фирми чрез телефонни обаждания

Концепцията е разработена от Дейв Гифърд.
phone_calls
От всеки 6 осъществени обаждания, дори и опитните консултанти по продажбите осъществяват средно 2 контакта, и само една среща. Т.е. 6 телефонни обаждания средно осигуряват 1 среща с нова фирма (границите са от 3-оптимистично, до 12 обаждания-най-песимистично, за 1 среща).
Тази инструкция е разработена, за да повиши шансовете за уреждане на повече срещи с НОВИ ФИРМИ в резултат на ТЕЛЕФОННИТЕ ОБАЖДАНИЯ.

Матрица на разпределение на срещите
Може съветите да ви се сторят доста странни и нереални, но след практикуването им всеки ще се впечатли какъв голям ефект имат върху осигуряването на нови срещи.
Провеждайте разговорите в готовност да се усмихнете веднага, щом ви отговорят от обратната страна. Усмихнете се широко. Чувствайте се като преди атака, която трябва да спечелите.
Никога не планирайте среща по късно от 5 дни след деня на обаждането.
ПРИЧИНА: 6 или повече дни ще дадат възможност на вашия потенциален клиент да загуби интерес.

Ето каква е най-добрата система на разпределение на СРЕЩИТЕ

matrix_meetings
Желанието да се срещнат с вас ще зависи единствено от това КАКВО казвате и КАК го казвате. Помнете, че като професионални продавачи, вие имате едно оръжие, с което да работите: Българския език- Думите които използвате, Реда по който ги подреждате, Как ги казвате.

НИКОГА не споменавайте за КОНКУРЕНЦИЯТА, преди другите да споменат за нея.

НИКОГА не потвърждавайте, че ще се обадите, преди да отидете на вече уговорена среща. ЗАЩО? Да се обадите за да потвърдите уговорена среща значи да рискувате нейното отменяне. Защо смятате, че ви призовават да се обадите преди срещата? За да я ОТМЕНЯТ. Да ви определят среща и да искат от вас да се обадите за потвърждаването й е начин на страхливец да ви откаже срещата по-късно. Никога не потвърждавайте уговорена среща, явете се на нея, и се извинете: “Вие сте прав, наистина ми предложихте да се обадя. Наистина съм забравил. Моите извинения.” Хората приемат извиненията и омекват.

НИКОГА не задавайте въпроси, които водят към отговор “НЕ”:
Имате ли минута свободно време? (НЕ)
Може ли да ви отнема няколко минути? (НЕ)
Имате ли няколко минути да поговорим? (НЕ)
Мога ли да ви видя следващата седмица? (НЕ)
Можем ли да се срещнем в четвъртък в 15 ч? (НЕ)

НИКОГА не казвайте: “Искам да се срещна с вас за да науча нещо повече за вашия бизнес” (Заетите хора нямат намерение събуждайки се сутрин да мислят за това, че трябва да ви информират за своя си бизнес)

Възможно НАЙ-РАНО дайте възможност на другата страна да каже “ДА”. Например: “Струва ми се, че вие сте отворен за нови идеи?” Никой сериозен човек в бизнеса няма да отговори “НЕ”. ТОВА Е НАЙ-аргументираният и силен въпрос, който можете да зададете, когато дойде време за определянето на срещата. ТОВА е вашият въпрос, който АВТОМАТИЧНО генерира отговор “ДА”.

Структура на успешно телефонно обаждане очаквайте в следващ постинг.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design