Писмо от клиента до консултанта по продажбите- 2.

Печат с думата "approved"След писмото на клиент до консултанта по продажбите относно персоналния бренд на консултанта, ето друго писмо, с което клиентът споделя своите неудовлетворености относно дейността на консултантите по продажбите и ясно поставя своите изисквания.
__________________________________________________________________________________________________________
До: Всички консултанти по продажбите
От: Клиент
Относно: Моите изисквания

Всички вие искате да се срещнете с мен. Това означава да отделя от своето безценно време за срещите. Разбирам напълно, че това е част от работата ви. Но искам и вие да разберете, че ако аз се срещна с всеки консултант по продажбите, който желае това, цялото ми време ще бъде ангажирано в срещи. И поради това аз няма да се срещна с всеки от вас, а само с тези, които се съобразяват със следното.
1. Не се опитвайте да ми продавате нищо, докато не разберете моите потребности, предизвикателства и предишен опит.
2. Не ме притискайте да правя бизнес с вас. Колкото повече ме притискате, толкова по- малко желание ще проявявам за това.
3. Не унижавайте и не критикувайте вашите конкуренти. Ако постъпите така, ще ви помоля да си тръгнете. Аз няма да се повлия от вашите сравнения. Вие не познавате вашите конкуренти отвътре. Споделянето на слухове с нищо не допринася за моя бизнес.
4. Бъдете точен, кратък и ясен. Ако пожелая да се срещна с вас, аз очаквам да ми опишете вашия продукт с висока степен на професионализъм как вашия продукт/услуга ще благоприятства моя бизнес. Ако се изразявате несвързано, ще загубите моето внимание.
5. Аз предпочитам идеите пред програмите. Бъди готов да ми предложиш най- добрите си идеи и възможности. Програми и промоции, чрез които аз ще направя „страхотна“ сделка с продукти, които не са ми нужни, са благоприятни за вас, а не за мен.
6. Бъди ми полезен. Проучи моя бизнес, и ми покажи, че това те интересува. Ти няма да постигнеш резултати с мен, ако не знаеш какво става в моя свят.
7. Слушай колкото може повече, и не ми губи времето.

Сега имаш моите изисквания, за да се уговорим за среща. Затова, изпрати ми писмо и ми се обади, и аз ще преценя дали да отделя от своето ценно време, за да се срещнем.

Това писмо показва в най- ясен вид изискванията на купувачите към консултантите по продажбите, за да си свършат работата професионално. Тези изисквания са плод не само на схващанията на купувачите, но и на техния опит до момента с консултанти по продажбите, които не си вършат добре работата, и правят много грешки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design