През септември продажбите не може повече да изостават.

Автор: Jonathan Catley- In Sales, September Is Not The Time To Fall Behind
Голямо разклонено дърво с пожълтели листа

Лятото свършва, отпуските са взети и вече е време да се върнем в ежедневието и в нашите познати дейности. Дали наистина е точно така? По обикновения ли начин трябва да действаме и през Септември?
Това е грешно. През септември трябва да се работи по нов начин.
Септември е по- различен от другите месеци. Защо? През септември трябва да се захванем с работата си по нов начин, защото Изпълнителните директори, или Директорите по продажбите на твоите клиенти, до които не можеше да стигнеш, защото отсъстваха през лятото, вече са налице, и чрез правилен подход, можеш да се срещнеш вече с тях. Вече липсват Е-мейлите с отговор „Не съм в офиса“, и няма извинения по телефона, които да обясняват защо не можеш да се срещнеш със своите клиенти.

Когато се върнах на бюрото си, за да започна месец Септември, се сетих за няколко цели, които исках да постигна през следващите 30 дни, и искам да ги препоръчам.

1.Забързай се, заеми се енергично за работата- няма време за губене.
Първата седмица на Септември е много кратка поради празниците, затова трябва да се заловим за работа веднага, или няма да усетим как месецът ще се преполови.

2.Свържи се с тези, които са били на почивка
Пощите на всички ни са пълни с писма „Извън офиса съм- Out Of Office, като 90% от тях ти подсказват, че те са от хора, които са били на почивка, и вече са се върнали. Преглеждай ги и се обаждай отново. ОБАЖДАЙ се, ОБАЖДАЙ се, ОБАЖДАЙ се. Използвай това, че знаеш че са били на почивка, попитай ги за нещо по- специално, и им подскажи че разбираш колко много работа имат за наваксване, но че също би искал/а да си набележите ден и час за среща в близките дни или следващата седмица.

3.Насочи се към успешно приключване на 3-то тримесечие.
Ако си имал провали през Август, през Септември е необходимо да поправиш резултатите. Целите трябва да бъдат изпълнени, за да задържиш клиентите и да получиш плащанията си от тях.

4.Изграждане на „тръбопровода“ (pipeline, sales funnel) на клиентите за четвъртото тримесечие (Q4)
Ние всички знаем, че Ноември и Декември може да бъдат другия труден период за работата с потенциалните клиенти; ето защо започни да ги „обработваш“ още от сега, за да можеш да избегнеш евентуалният стрес от следващия ваканционен период. Изгради си силен „тръбопровод“ за работата с клиентите през Септември и Октомври, за да получиш предимства, преди празниците да настъпят отново.

Аз си бях поставил тези цели за себе си. Определих си също така и някои ежедневни задачи, които да ми помогнат в постигане на целите. Същото препоръчвам да направиш и ти. В края на всеки ден, като погледнеш назад към целите си, ще видиш дали си ситуацията е според очакванията, и ако по някаква причина не е, определи какво трябва да направиш на следващия ден, за да увеличиш скоростта. Изключително важно е да се използва Септември, за да завърши текущото тримесечие силно, и да се подготвиш добре за играта през последното тримесечие Q4.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design