EMMIS започва дело срещу акционери

Източник: RadioInk
radio_receiverEmmis Communications се опитва да промени своите фирмени документи. Като резултат от това, акционерите с привилегировани акции ще загубят правата си върху част от своя дивидент. Освен това ще загубят и правото си да влияят върху продажбата на своите акции. Също така ще загубят правото си да преобразуват своите преференциални акции в обикновени. И други неща могат да загубят- като правото да гласуват при сливания, промяна на акциите и др.
EMMIS претендира, че акционерите, които владеят по- малко от 1/3 от акциите, не могат да влияят върху преструктуриранията. Акционерите твърдят, че това е незаконно.
Така че, като се обръща към съда в щата Индиана, EMMIS иска съдът да потвърди, че преструктурирането на преференциалните акции е законно.
Тези промени в корпорацията са продиктувани от опасността от делистването на EMMIS от Nasdaq. Простичко казано, сега се правят разни трикове, и ще се намали броят на обикновените акции, но единичната цена ще се увеличи над 1 USD, за да може да продължат да се търгуват на Nasdaq. В цялата процедура обаче се налага да се изиграе „игра“ и с преференциалните акции, за което миноритарни собственици не са съгласни, и са образували група, която блокира намеренията на корпорацията.
„Дисидентите“ са персонално Kevan Fight и 4 компании- Zazove Associates, Corre Opportunities Fund, DJD Group и First Derivative Traders.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design