EMMIS засега остава в списъка на NASDAQ- до август 2012

Източник: www.ibj.com
Акциите на Emmis Communications Corp. ще продължат да се търгуват на NASDAQ борсата поне до 27 Август 2012, тъй като Комитетът на борсата е дал разрешение.
Както беше съобщено, в края на Февруари 2012 NASDAQ предупреди EMMIS за делистване от борсата.
Удължаването на този срок е дадено на 25 Април 2012 от Комитета на NASDAQ. Изискването е през този период до края на август акциите да се търгуват над 1 USD в продължение на поне 10 последователни бизнес дни.
От EMMIS се надяват да успеят да постигнат това. Предприети са различни финансови и оперативни действия. За своята станция KISS FM чрез 2 сделки за лизинг и за продажба на интелектуална собственост, EMMIS получи 92,5 милиона долара, които ще използва, за да изплати част от дълга си.
Ако не успее да остане в NASDAQ, акциите да EMMIS ще придобият друг статут, и ще се търгуват чрез Over-the-Counter (OTC) бюлетина. Притежателите на акции не са щастливи, когато акциите им се търгуват чрез OTC, вместо на някоя от борсите. Акции на OTC се продават и купуват по- трудно.
След съобщенията за сделката акциите на EMMIS стигнаха стойност 1.05 USD, като за първи път от Юли 2011 г. минаха бариерата от 1 USD.
„Аз имам толкова много приятели в екипа на KISS FM и за мен беше изключително трудно да взема това решение. Обаче ползите от това решение за цялостното финансово здраве на EMMIS са по- важни“, споделя основателя на Компанията и Председателя на Съвета на директорите и мажоритарен акционер Джеф Смулян- Jeff Smulyan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design