Акционери завеждат ответно дело срещу EMMIS


Както беше съобщено, EMMIS заведе дело срещу част от своите акционери.
Ето нова информация за развитието на ситуацията в Компанията- източник FMQB.

Петима акционери са завели дело срещу сложните планове за акциите, които EMMIS Communications иска да приложи. Според изданието Indianopolis Star, акционерите дисиденти (които са 5-ма) са завели дело, описано в молба от 56 страници. Те твърдят, че са извършени нарушения на законите за федерални ценни книжа и за корпорациите. Те също така твърдят, че EMMIS иска да приложи „безсрамна“ схема за премахване на права на неговите собствени привилегировани акционери и да не им плати 10 милиона долара дължими дивиденти.

Също така в документа се посочва, че EMMIS е създал „незаконни ‘зомби акции’, които са се ‘пенсионирали’, но все още запазват правото си на глас“ и „притискат привилегировани акциионери чрез ‘манипулативни действия’ „, а така също се претендира за създаването на имитация на доверие, за да се помогне на EMMIS да получи по-голям дял от привилегировани акции, с което да контролира правата на глас.

В изявление, разпространено на 18 април, EMMIS нарече обвиненията по делото „вулгарни и не отговарящи на истината. Ние възнамеряваме енергично да защитим нашите действия и да защитим интересите на стотиците акционери на Emmis от неразумните и ирационални искания на малцина.“

През февруари 2012 година, EMMIS започна дело срещу същите тези 5-ма акционери, като търси юридическо одобрение от съда на плана за промяната на акциите.

Забележка: В България EMMIS притежават 3 радиостанции- Фреш, ФМ Плюс, Стар ФМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design