Предсказание: Facebook е мъртъв през следващите 5 години

Източник: 24/7 Wall St.
Facebook - Nasdaq
Един анализатор прави сериозно предсказание срещу Facebook, Inc (NASDAQ: FB), като обявява компанията за мъртва през следващите 5-8 години. Това е анализаторът от компанията Ironfire Capital Ерик Джаксън. Мъртъв не значи точно компанията да достигне до „банкрут“, но казаното от Джаксън следва да се знае и приеме от Фейсбук общността. Това изявление не е съвсем изключителна новина, просто е част от продължаващия песимизъм срещу компанията.
Facebook няма да може да се развие и тази трета вълна от уеб компании най- вероятно няма да успеят. Джаксън дори посочва риск и за Google Inc. (NASDAQ: GOOG) през следващите пет години. Той смята, че светът на простото търсене чрез писане на думата във вашия компютър си отива, и че Google е бил много бавен при навлизането в социалните медии. Предсказанието на Джаксън не е точно, че Facebook ще банкрутира, а че по- скоро друг нов участник ще бъде следващото голямо нещо в бизнеса.
Преди IPO-то (първичното публично предлагане на акциите) на Фейсбук- на 4 май, Джаксън отново е бил много предпазлив, но тогава е бил по- малък песимист, и все още е предполагал, че от IPO-то може нещо и да излезе. Неговото предвиждане в момента показва, че Фейсбук може да последва пътя на MySpace или Yahoo! Inc. (NASDAQ: YHOO) надолу по един път, който може да бъде и печеливш, но само като едно мъничко стъпало под върха.
На 4 юни, 2 седмици след IPO-то акциите на Фейсбук се търгуват около 26% по- ниско от цената, на която са били продадени. Това означава около 2.5 милиарда долара загуба за малките инвеститори.
Освен това името на компанията започва да се забърква в съдебни дела, които започнаха малки инвеститори срещу Фейсбук и организаторите на IPO-то.

Като най- голям недостатък на Фейсбук, за съжаление, се посочва, че все пак той си остава един голям и тромав сайт, което е основната му разлика с мобилните сайтове и приложения. Точно в мобилни условия Фейсбук се доказа, че не може да бъде полезен, и това се отразява за спад на приходите.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design