10-те закона на губещите.

Източник: John R. Graham- 10 Commandments For Losers – How To Become A Winner
http://www.johnrgraham.com/
Как да започнеш да печелиш?

Да бъдеш „губещ“ изисква също толкова усилия, колкото да бъдеш ПЕЧЕЛИВШ. Ти трябва да работиш за това толкова много и така усърдно, както го правят тези, които искат да са номер 1.
Ти победител ли си- или губещ? Също като печелившите, губещите също имат своите „успехи“.

Ето списък на 10-те закона, по които се ръководят губещите.

1.Винаги трябва да ИМАШ ИЗВИНЕНИЕ/ОПРАВДАНИЕ. Създай си набор от фрази и постоянно си ги повтаряй, така че винаги да имаш някакво извинение, когато ти е необходимо. Например:

  • „Колата ми не може да запали.“
  • „Нашите цени са много високи.“
  • „Алармата не се изключи.“
  • „Нямам време.“
  • „Клиентът направи грешка.“
  • „Не мога да го открия по телефона.“
  • „Компютърът ми не работи.“
  • „Икономиката е в криза.“
  • и т.н.

Никога не трябва да мълчиш, когато дойде време за оправдание.

2.Бъди сигурен/на, че си се смесил с останалите.
Губещите знаят, че е важно да останат НЕЗАБЕЛЯЗАНИ. Ванилията е любимият им вкус. Никога не привличат вниманието върху себе си.
Оглеждай се, действай и работи така, какъвто си наистина- посредствен/а.

3.Не отклонявай погледа си от конкуренцията.
Мисли за конкуренцията и живей с/заради нея. Научи и знай всичко за нея- слабости, възможности, проблеми и нужди. Никаго не мисли за твоите клиенти.

4.Никога, и на никаква цена не поемай рискове.
Това е изключително опасно. Ти можеш да пропаднеш, или да успееш. Всяко от тези състояния ще те постави в голяма опасност.
Поемащите риск винаги проверяват себе си. Те никога не са доволни от постигнатото- те искат да го напряват по- добре. Те привестстват рисковете като възможности. А такова мислене те кара да изтръпваш.

5.Никога не бъди ентусиаст.
Ако си такъв, ти ще искаш да постигнеш повече, ще се увлечеш по- задълбочено в своята работа, и ще поставиш на челно място своята компания, колегите си и клиентите си.

6.Поставяй винаги себе си на първо място
Преди да съгласиш с нещо, си задавай следния въпрос:“Какво означава това за мен?“. Ако нещо изисква допълнително време и усилие, то би довело до повече продажби, до увеличена продуктивност и по- високи печалби за твоята компания. Когато поставиш себе си на първо място, ще избегнеш всички тези проблеми.

7.Ако нещо не върви както трябва, обвинявай някой друг.
Това е изключително важно. Да поемеш отговорности означава да си причиниш трудности, така че винаги имай едно наум кого да обвиниш, когато се появи проблем. Да поемеш отговорност може да те направи по- ценен. Може дори да те приемат и за лидер.

8.Отделяй достатъчно много време, за да предвидиш какво ще предприеме босът.
Това е основен приоритет на твоята работа. Без да показваш никога каквато и да е инициатива, ти си гарантираш постоянна позиция- на дъното на стълбата (не в горната й част)

9.Никога не научавай нещо ново.
Знанието е опасност! Това означава, че ще трябва да се превърнеш в човек, който разрешава проблеми. Ако това се случи, клиентите ти ще те приемат като важна част от техния успех, и твоята компания редовно ще ти дава допълнителни ангажименти за това.

10.Ако всичко, изброено до тук не ти върши работа, кажи „Аз не знам.“
Колкото по- малко знаеш, толкова по- добре ще си. Дори и да ти е зададен въпрос, просто отговори- „Аз не знам“. Моментално ще се превърнеш в това, което си- безполезен човек.

От друга страна, лесно е да станеш ПЕЧЕЛИВШ. Всичко, което трябва да правиш, е да работиш срещу неизпълнение на тези закони.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design