От General Electric разказват за грешка, която е струвала 20 милиона долара.

Джефри Имелт- Jeffrey Immelt- е изпълнителен директор на GE от 2001 година.
General Electric Co. Chairman & CEO Jeff Immelt
Ето какво споделя той за своята визия в компанията си. „Ние искаме да сме компания, която винаги прави нещата по- добре. Компания, която разбира важността както на пазарите, така и на обществото, и се гордее, че проявява отговорност и към двете.“
„Като изпълнителен директор аз съм постоянно пред хората да говоря за моята компания- 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието, без нищо да скривам. Ние сме на 130 години с уникални примери на върхово лидерство и култура на общуване вътре в компанията и вън от нея.“

Този успешен мениджър и лидер не скрива също и един случай на провал в неговата практика през 1992 г., преди да стане изпълнителен директор. Както ще научиш, GE имат и специална политика по отношение на провалите.

Та резултатът от провала на Джефри Имелт- тогава мениджър, а от 10 години вече Изпълнителен директор на GE, е 20 милиона долара загуба.

Тогава той работи в направлението, което развива и разработва изделията от пластмаса. За бедните хора се опитват да създадат пластмасова плоскост- продукт, наречен Nuvel, която е евтина, поставя се върху дърво, и може да се използва вместо скъпите съществуващи кухненски плотове, които имат облицовка Corian, създадена от „Дюпон“.

Оказва се обаче, че тази плоскост е нещото, което не вършеше работа. Всеки път, когато изпускаш монета върху плоскостта, тя оставяше отпечатък, който не можеш да премахнеш, ако не се полира с шкурка. Това беше класически случай, при който не са зададени правилните въпроси директно и ясно още в самото начало при съставяне на програмата за производство на продукта. Това е довело до неизясняване на много неща.

Това беше моя грешка. Поради бързането тогава, не направихме правилното проучване на пазара и необходимите тестове. Това беше грешка за $ 20 милиона. Ние я хванахме след около три месеца. Клиентите щяха да се оплакват. Трябваше да им казваме: „Вие не разбирате от продукта“ и подобни неща.

Това ме накара да се науча да слушам по- добре. Сега съм много по-дисциплиниран относно предстоящите неща, отколкото тогава. Тогава исках да направя нещо голямо и вълнуващо, исках го в момента, а не да се чака една година. Трябва да си призная: исках да стане бързо, продуктът да стане финансов хит, да успеем да вземем голям пазарен дял, и да прави добро впечатление на клиентите. Сега вече си мисля, че придобих по-добро разбиране на необходимостта от изследвания и повече обмисляне предварително, така че да не трябва да ремонтираш нещата.

Не ти е позволено да направиш същата грешка два пъти в General Electric. Позволено е да направиш грешка веднъж. Ако си опитал нещо и си се провалил в него, но си тръгнал след това по правилния път, и си се поучил от провала, тогава провалът не е лошо нещо.

Повече за други провали на известни хора има на следния линк.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design