Как да се справяме с икономическата неизвестност и несигурност.

Източник: Huffington Post
People who think about the uncertainty
Въпрос: Изправени пред колебливото икономическо възстановяване, когато безработицата остава висока, а духът на служителите и работниците пък е нисък, е ясно, че и основите на борсовата търговия също не са така устойчиви.
В тази обстановка как може всеки един да се справи с постоянно разпространяващите се неизвестност и несигурност.
Отговор: Общата тревога и нарастващото напрежение вървят ръка за ръка. Когато хората изпитват стрес, те могат да се подхлъзнат към нерационално поведение или мислене, бързи промени в настроението и крайно непредвидими чувства.
Това води до липса на фокус и в крайна сметка, изключително отслабване на вземането на решения. Ние започваме да разчитаме на другите около нас, за да ни информират за начина, по който „трябва“ да живеем и как „трябва“ да се действа.
Като резултат, ние правим грешки навсякъде: влошени резултати в работата, неразумни решения в личния живот, и измъчване на своя организъм.
Така битката се превръща в приемане на неизвестността, и да не й се позволява тя да ви спре да бъдете продуктивен.
Ето някои СЪВЕТИ:
В един неразумен свят, се обграждайте с разумни хора.
Изберете приятели и партньори, които не се поддават на хаоса, и успокояват своите нерви, нито пък разпространява това, което чуват, без да са го проверили. Създайте си мрежи от хора, които са с нагласа „Няма проблем“, които не виждат всичко като катастрофа и, които работят за нарастване на баланса в собствения си живот. Стойте надалеч от тези, които виждат проблем и го превръщат в катастрофа.
Гледайте на нещата такива, каквито те са в действителност, а не само в черно и бяло.
Има хора, които са предразположени към тревоги. Дихотомните модели на мислене (модели на противопоставяне) влияят отрицателно върху личността; всякакви новини, емоция, действие, или човек, се възприемат изцяло като добри, или изцяло като лоши.
Яснотата идва от възприемането на вечно променящите се неща в живота. Да се научите да оценявате реалистично (а не крайно) вашите взаимоотношения и среда е от съществено значение да не се чувствате на ръба през цялото време.
Приемайте нещата като лесни.
Избягвайте всякакви отрицателни „вътрешни разговори“. Бъдете внимателни към себе си и не обсъждайте вътрешно всяка една мисъл или чувство. Ние всички реагираме по различен начин на спада или увеличението на безработицата, на продължаването или прекратяването на взаимоотношенията, и на нашите лични финанси. Някои от най-стресираните хора, които се срещат, са с най-дебелите портфейли! Защо тогава е този стрес? Много просто. Те живеят в постоянно състояние на страх от загуба. Ето го значението на вътрешния глас.
Използвайте здравословна диета и упражнения, както превантивни инструменти.
Хората се борят с несигурността като търсят това, което всъщност може да контролират. Можем да се възползваме от това естествено желание чрез поддържането на една здравословна диета и упражнения. Когато сте загрижени за здравословен избор на храни,това ви помага да поддържате ума си ясен и съсредоточен и фокусиран. Физическите упражнения могат да помогнат за освобождаването на стресови фактори, които ако не се отстранят, може да доведат до вземане на лоши финансови и междуличностни решения, които бихме направили по влиянието на психическа принуда.
По същия начин злоупотребата с наркотици и алкохол само ще стимулира тези чувства на несигурност. Докато стимулантите може временно да успокоят тревогите, като цяло те неизбежно ще ви оставят отново усещане за небалансираност.
В живота неизвестността и несигурността са неизбежни. Въпреки това, ние можем да се научим да се справяме с тези тревоги, осъзнавайки крайностите на нашето мислене и внимателно да анализираме нашите мисловни процеси.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design