Как да си намеря работа: Истински случай (Част 1)

Автор: Claire Diaz-Ortiz. How to Get a Job: A True Story (Part 1)

Благодарение на един изумителен Е-мейл, който получих преди няколко месеца, сега мога да посоча перфектния образец как да опиша себе си за работата, която желая (под формата на Е-мейл). Ето Е-мейла, който получих. След това ще обясня в подробности защо този Е-мейл върши такава хубава работа.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

До Клер,

Аз искам да работя за вас и ето защо:

1.Работила съм за много организации като Кива, YXZ и PQS (големи организации, за които сте чували) и искам да работя с платформа, която помага да се промотират случаи, които аз харесвам и одобрявам.
2.Много обичам социалните медии и вярвам в овладяването на силата на маркетинга и неговото успешно използване.
3.Прочетох вашата книга „Twitter за добро“ и следвам вашия блог, и тези неща са ми много полезни.
4.Притежавам бакалавърска степен по бизнес маркетинг и магистърска степен по международни отношения, което означава, че не съм мързеливка. Посещавах занятията, работих и стажувах през цялото това време, и мога да се справя с много неща, които ми се възлагат.
5.Сигурна съм, че работите неимоверно много часове седмично и се нуждаете от помощ … и аз идвам точно по тази причина. Вие имате нужда от асистент, помощник, мотивация, или каквото още е необходимо. Мога да направя всички тези неща за вас, мога да направя дори и повече.

Ето какво общо имаме:

1.И двете имаме бретон … всъщност винаги можете да се доверите на някой с бретон.
2.И двете сме пътували в цяла Източна Африка, вие започнахте дейността на вашата организация с нестопанска цел в Кения, а аз започнах като сътрудник в Уганда за Кива.
3.И двете използваме Twitter за добро. Вие „туитвате“ съвети за организациите, а аз следвам тези съвети и ги прилагам в организациите. Аз бях основен Twitter поддръжник към компанията YXZ през последните 3 месеца и увеличих последователите с 800-2000 седмично.
4.“И двете обичаме хубаво пончо, обувки балеринки, чай, тв шоуто „Истинските домакини“, сирене бри и хора с успокояващи гласове, ако съдим по частта за „любими неща“ на вашия уебсайт. Честно, не съм някоя психарка, която следи хората, но просто обожавам идеята за социални нововъведения чрез използването на социалните медии, за да се насочи вниманието към организациите, които променят света.“

Ако се интересувате от което и да е от горните неща, или имате някакви идеи за това къде мога да споделя моя ентусиазъм в дейности с нестопанска цели и в социалните медии, моля да ме уведомите. Ще оценя високо всяка помощ! Прилагам ви моята автобиография и препоръка.

Благодаря за отделеното време,
………….

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Това е едно хубаво писмо, нали, как смятате вие, които четете този материал?
Тогава нека видим най- важните причини, поради които това писмо може да помогне да си намерите хубава работа.

1.Тя започва веднага по същество. Обърнете внимание на първия ред: „Искам да работя за вас и ето защо“. Без заобикалки, тя избягва номер едно на най-досадните аспекти на повечето Е-мейли, които хората изпращат: дълъг встъпителен параграф за работния опит от 400-думи, преди да се отправите искането/молбата. Следващия път, когато изпращате Е-имейл, с който искате нещо, го напишете още в първия ред. След това непременно опиши своя опит.
2.Тя намери приликите, които имаме, и ми ги посочи. По- конкретно, тя „изсипа“ върху мен списъка с моите любими неща, по които много си приличаме. „И двете обичаме хубаво пончо, обувки балеринки, чай, тв шоуто „Истинските домакини“, сирене бри и хора с успокояващи гласове.“ Тя е права, и това ме кара да я харесвам толкова много.
3.Та беше не само забавна, но и смела. Използването на изрази като „Чета блога ви и той може да свърши работа“ и „Обещавам, че не съм някоя психарка“ показва освободеност.
4.Писмото е написано добре. Казвала съм го, и ще го кажа: „Обкръжена съм от хора, чийто английски не е майчин език. И те често говорят с акцент, или правят граматически грешки“. Затова оценявам малко духовит английски, особено в кандидатура за работа. Ако вие и потенциалният ви работодател или получателят на вашата кандидатура имате един и същи майчин език, възползвайте се от това и го покажете. Ще имате голяма полза.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Тя го направи добре, наистина добре.

И независимо, че не дадох работа на тази жена, която ми изпрати този забележителен Е-мейл, историята на това какво се случи по- късно е наистина много по- интересна.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design