Да постигнеш своя истински потенциал!

По Шон Лус
Ето пример как един атлет е реализирал истинския си потенциал, независимо че никой, ама никой не е вярвал, че подобно нещо е възможно.
Годината е 1954, 6 май. Роджър Банистър, студент по медицина в Оксфордския университет, Великобритания, постига нещо, считано за НЕВЪЗМОЖНО по физическите способности на човек. Той завършва бягането на 1 миля с резултат под 4 минути- 3:59.4.
Тридесет и четири години по- късно , Sports Issustrated определя неговия забележителен рекорд на бягането на 1 миля като един от „Върховите 10 най- велики моменти в историята на спорта“.

Нека да обсъдим какво точно е направил Роджър Банистър.

Преди поставянето на рекорда в няколко последователни публикации различни автори отбелязват, че 1 миля никога няма да може да бъде пробягана за по- малко от 4 минути. Причини за това са влиянието на съпротивлението на вятъра, недостатъчният капацитет на човешките дробове, особеностите на структурата на костите на човек.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Няма да се намери човек, който да пробяга 1 миля под 4 минути.

За 10 години след рекорда на Банистър още 50 атлети пробягват разстоянието под 4 минути. Дори атлет, който е ученик- Джим Раян, постига това.

ИЗВОД: Ограниченията са само в съзнанието на хората. Реалностите показват, че за потенциала граници няма.

Виж видео от финала на феноменалното бягане на Роджър Банистър.

Роджър Банистър доказва, че с вътрешна сила и страст всеки може да постигне мечтата си, колкото трудна и далечна да изглежда тя. Трудностите не бива да сломяват волята и стремежа да изпълниш това, което силно желаеш. Роджър Банистър се дипломира успешно, става уважаван неврохирург, от малкото недостижими в историята на световните спортни рекорди.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design