Провалите са необходими за успехите.

Източник: Jerry Del Colliano- The Value of Failure.

Някога Стив Джобс (Steve Jobs) се отказа от контрола върху Apple в самото начало и беше уволнен (по- късно се върна в компанията и я превърна в една от най- силните компании в света).

Бил Гейтс (Bill Gates) свърза браузъра Internet Explorer с Windows 95, но пропусна да види важността на търсещите машини. Google го направиха.

Първата компания на Уолт Дисни (Walt Disney) банкрутира. И човекът, който въвежда терминът „въображение“ в Disney е бил уволнен като редактор на новини, защото- ако искате вярвайте или не, НЕ е ПРИТЕЖАВАЛ въображение.

Vincent Van Gogh (Винсънт Ван Гог) е продал една картина през целия си живот. Сега най- скъпата му картина се продава за около 150 милиона долара.

На Beatles беше казано от тяхната звукозаписна компания, че китарните групи си „отиват“ и че „The Beatles“ нямат бъдеще в шоу- бизнеса.

Томас Едисон (Thomas Edison) изобрети електрическата крушка след хиляди неуспешни опита. Той е казвал: „Ако се окаже, че 10 000 пъти нещо не работи, това не е провал. Това не ме обезкуражава, защото всеки преминат грешен опит е една стъпка напред.“

Големият баскетболист Майкъл Джордан (Michale Jordan) е споделял: „Пропуснал съм повече от 9000 пъти да вкарам кош в моята кариера. Загубил съм почти 300 мача. В 26 случая съм бил натоварен да изпълня удар, от който ще спечелим мача, но аз съм пропускал. Провалял съм се постоянно в моя живот. Поради това аз и успях.“

Доказаната формула за успех е да претърпиш провал.

Започвайки от днес, насърчавай, окуражавай себе си, своите близки и колеги да приемат провала като необходима част от успеха.

Не се страхувай от провала.

Приеми го и го посрещни.

Провалът ще те съпътства винаги, когато правиш опити в нещо.

Успехът е наградата за твоята упоритост.

Друга публикация за провалите в сайта „Доходите днес“.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Alex Web Design